Sinop Spastik Çocuklar Derneği tarafından yürütülen “Yeterliliklerin ve Kapasitelerin tanınması İçin Mobilya ve Ağaç işleri sektörlerinde Üretim süreçleri ve teknikleri aracılığıyla Engellilerin terapisi için Eğitim İçeriği Geliştirilmesi Projesi" kapsamında İspanya’nın Yecla kentinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Sinop Spastik Çocuklar Derneği tarafından yürütülen "Yeterliliklerin ve Kapasitelerin tanınması İçin Mobilya ve Ağaç işleri sektörlerinde Üretim süreçleri ve teknikleri aracılığıyla Engellilerin terapisi için Eğitim İçeriği Geliştirilmesi Projesi" “Development of a Training pathand Training Content on Therapies for Disabledbased on Manufacturing Processesand Techniquesemployed in the Furniture and Woodworking Sector for the Recognitionandvalidation of Skillsand Transversal Capacities“ tüm hızıyla devam ediyor. İlki Sinop’ta gerçekleştirilen projenin ikinci toplantısı İspanya’nın Yecla kentinde gerçekleştirildi.
Proje temelde engellilerin meslek uygulama faaliyetleri esnasında ne tür yeterliliklerinin ve kapasitelerinin arttığını incelemeyi amaçlıyor. Bu kapsamda 3 farklı sektörde (mobilya, döşeme, marangozluk) deki tüm işler detaylı bir şekilde alt başlıklara ayrıldı ve her bir işin ne tür zihinsel ve fiziksel gelişime katkı sağladığına dair anket oluşturuldu. Proje ortağı kurumlar bu anketleri kendi hedef kitlelerine uygun bir şekilde olduruyorlar.
4 farklı ülkeden farklı uzmanlık alanlarına sahip 4 farklı ortağın görev aldığı projede Sinop Spastik Çocuklar Derneği genel koordinasyondan ve oluşturulan eğitim içeriklerinin pilot uygulamasından sorumlu.
Projenin İspanyanın Yecla kentinde 21-24 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılan ikinci toplantısına katılan dernek başkanı Berrin Gürleyen projenin özellikle engellilerin istihdama katılım aracılığıyla engellilerin sosyal dahil olma süreçlerini geliştireceğini belirtti. Projenin Sinop Spastik Çocuklar Derneğinin yürüttüğü birçok Avrupa Birliği projesinden biri olduğunu söyleyen Sayın Gürleyen, proje sayesinde ülkemizde de kullanılabilecek bir eğitim içeriğinin oluşturulacağını ve bu içeriğin Türkçe olarak Türkiye’deki mesleki eğitim kurumlarının, engelli STK’larının İŞKUR’un hizmetine sunulacağını belirtti. Proje ortakları ise şunlar; Sinop spastik çocuklar derneği (Türkiye), CEIPES - CentroInternazionaleper la PromozionedellEducazione e loSviluppo (İtalya), Asocıacıon Empresarıal De Investıgacıon Centro Tecnologıco Del Muebley La Madera De La Regıon De Murcıa (İspanya), Frıedrıch-Alexander-Unıversıtat Erlangen Nurnberg (Almanya).
Editör: Vitrin Haber