Gerze Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, son dönemlerde artış gösteren Bruselloz hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla, ilçede bulunan okullarda bilgilendirme faaliyetinde bulunuldu.

Hayvanlarda ve insanlarda hastalığa neden olabilen Brusella bakterisinin, hayvanlardan elde edilen pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleriyle çiğ etlerin tüketimi ve enfekte hayvanlarla temasla kişilere bulaşabilen bir bakteri olduğunun altını çizen sağlık görevlileri, özellikle hayvanlarla yakın temasta çalışan kasaplar, hayvancılıkla uğraşan çiftçiler ve veterinerlerin bu hastalık için risk grubu içinde kabul edildiğini ifade etti.

Biyolojik mücadele çalışmaları anlatıldı Biyolojik mücadele çalışmaları anlatıldı

Brusella bakterisinin insan vücudunda hemen her dokuda enfeksiyona neden olabileceğinin altını çizen sağlık görevlileri, bu hastalığın etkilediği organ veya vücut sistemine bağlı olarak çok çeşitli klinik belirtilerle ortaya çıkabileceğini belirtti.

Brusellanın neden olduğu belirtilerin farklı sağlık sorunlarında da görülebildiğini hatırlatan Gerze Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, tanısının konulmasında güçlük yaşanabilmesi muhtemel bu hastalık için tedavi planlaması yapılmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Vitrin Haber Gazetesi