Sinop Emek, Barış ve Demokrasi Platformu tarafından organize edilen kutlamalara Sinop Merkez ve ilçelerinden pek çok sendika da katılım gösterdi. Eski otogar önünden başlayarak Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyen kalabalık, sloganlar atarak eşitlik mesajları verdi.

Programda konuşan Sinop Emek, Barış ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve Düzenleme Kurulu Başkanı Kadir Demir, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Sizleri Sinop Emek, Barış ve Demokrasi Platformu ve 1 Mayıs Düzenleme Kurulu adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

1 Mayıs, 135 yıldır dünya işçi ve emekçilerinin ve tüm ezilenlerin azgın, barbar sömürü düzenine karşı mücadelede bin bir bedel ödeyerek yarattığı değerlerin toplamında ortaya çıkardığı bilinç ile alanlara çıktığı birlik, dayanışma ve mücadele gününün adıdır.

Aşımıza, ekmeğimize göz koyanlara karşı sendikalarda örgütleneceğiz birleşeceğiz, dayanışma içinde olacağız ve azgın sömürü düzenine, baskılara, hukuksuzluklara, adaletsizliğe, eşitsizliğe ve savaşa karşı birleşe birleşe kazanacağız.

Eşit, adil ve özgür bir dünyayı hep birlikte kurmak dileğimle.”

Daha sonra sahneden halka seslenen Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, tüm Sinopluların 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı kutlayarak şunları ifade etti; “1 Mayıs sıradan bir gün değil, baharın müjdecisi. Nergislerin açtığı, baharı müjdeleyen ilk günler. Bu meydanda olmamızı sağlayan, milyonlarca işçinin, emeğin sesini haykıran dünyadaki tüm emekçilere bin selam olsun.

Bugün 8 milyondan fazla işsizimiz var. 7 milyondan fazla emeklimiz, 10 liralık ücrete mahkum ediliyor. 7 milyona yakın işçimiz asgari ücrete mahkûm edilmiş durumda. Bir de emekçilerin halkımıza seslenmesine, bu 1 Mayıs bayramını bayram yapmasına engel oluyorlar. Bu yasak böyle gitmez.

Bu mitingin düzenlenmesinde emeği geçen tüm yoldaşlarıma, dava arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Başta tertip komitesine, Barış Emek ve Demokrasi Platformu’nun bileşenlerine teşekkür ediyorum.

Yaşasın 1 Mayıs. Yaşasın uluslararası emek, birlik, dayanışma ve mücadele günü.”

Vali Özarslan, SİNDER'e iade-i ziyarette bulundu Vali Özarslan, SİNDER'e iade-i ziyarette bulundu

Belediye Başkanı Metin Gürbüz’ün konuşmasının ardından kutlama alanında canlı müzik performansı eşliğinde çekilen halaylarla 1 Mayıs coşkuyla kutlandı.
 

Muhabir: Merve Yerli