Esra’nın Mutfağı ürün ailesine katılan son ürün Pratik Un Helvası bugün yapılan lansman töreninde tanıtıldı. Ürünün Sinop’ta hizmet veren bir yerel market zincirinde satışa sunulacağı bildirildi.

Sinop-Kastamonu yolunda kaza: 2 yaralı Sinop-Kastamonu yolunda kaza: 2 yaralı

Lansman töreninde konuşan Esra’nın Mutfağı markasının kurucu ve işletmecisi Esra Çakır duygularını şu cümlelerle ifade etti; “2019 yılında bu binada kurulan Esra’nın Mutfağı, Sinop yöresel lezzetlerini bir araya getirmeyi hedefleyen küçük bir işletme olarak başladı. Açıldığımız günden bu yana amacımız, Sinop yöresel ürünlerini tanıtarak insanların kolay ulaşmasını sağlamak oldu. Geçtiğimiz yıl katıldığımız inovasyon yarışmasında en yenilikçi yöresel ürün kategorisinde büyük firmalar arasında ilk üçe girmenin mutluluğunu yaşadık.

Pratik un helvasının özelliği, içerisinde tereyağında kavrulmuş hazır un bulunmasıdır. Bu ürünü yapmak isteyenler sadece şerbeti hazırlayarak 7 dakikada servise hazır hale getirebilirler. Bu, özellikle çalışan kadınlarımızın ve ani misafirleri olanların işini kolaylaştıracaktır.

Bu süreç bir ekip işi. Öncelikle çalışma arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Her zaman yanımda olan sevgili eşime, KUZKA yetkililerine, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Şubesi çalışanlarına, KOSGEB yetkililerine, basın mensuplarına ve dostlarıma da teşekkür ederim.”

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Sinop Yatırım Ofisi Koordinatörü Halil İbrahim Kırlı “Pratik Un Helvasını bir inovasyon ürünü olarak ortaya çıktığı için çok anlamlı ve değerli bulduk. Biz sadece bu ürüne değil, bu inovasyon yöntemiyle ileride hayata geçirilecek yeni ürünlerin de başarılı olacağına inandığımız için sürece destek veriyoruz. Siz misafirlerimize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sinop’a yatırım yapıyoruz, yapacağız. Sinop’un marka ve değerlerini ulusal çapta tanıtmaya çalışacağız” dedi.

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Salim Akbaş da Esra Çakır’a destek için lansman törenindeydi. Törende konuşan Akbaş şunları ifade etti; “Biz kentlerde unutulmaya yüz tutmuş kültürel ürünleri bir sonraki nesillere aktarılmasıyla ilgili bir misyon edindik.

Biz bir şeyler ortaya koyarken Esra Hanım gibi paydaşları yanımızda gördüğümüzde ve bu tür başarılara ulaştığımızda daha da heyecanlanıyoruz. Sinop Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu tür girişimleri kim yaparsa yapsın sonuna kadar yanındayız. Esra Hanım’ı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum."

Muhabir: Ümit Can Gökçen