Bugün saat 12.00’de Sinop Gazi Caddesi üzerindeki Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen devir teslim törenine Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kent Konseyi yönetim kurulu üyeleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Sinop Kent Konseyi’nin yeni yönetim kuruluna başarılar dileyen Metin Gürbüz konuşmasına şöyle devam etti; “Kent Konseyleri kentin gelişimi, hafızası, projelerinin üretilmesi, bir belleğinin gelişmesi anlamında çok önemli iştiraklerdir.

Kendi ayakları üzerinde duran, belediyelerden bağımsız olarak projeler üreten, kentin halkına sahip çıkan, kentin geleceğine yönelik projelere ön ayak olan, yeri geldiğinde de belediyelerdeki uygulamaları eleştirecek ve toplumla da bunu paylaşabilecek düzeyde bir çalışma içerisinde olacakları bir dönem diliyorum.

Bundan önceki dönemlerde de böyle oldu. Çünkü eleştiri insanları ve kurumları doğru kanalize eder, doğru yönde kararlar almaya iter. Eleştirinin olmadığı yerde yanlış uygulamalarla karşılaşırız. Hepimiz, her kurum hata yapabiliriz. Önemli olan bilinçli hatalar yapmamak.

Bu kente hep birlikte sahip çıkacağız. Tüm paydaşlarımızla, Kent Konseyimizle, yine belediye hizmetlerimizle ve kentte yaşayan diğer demokratik kitle örgütleriyle, siyasi partilerle ve Sinop Üniversitesi ile birlikte kentin geleceğini daha iyi tasarlayacağız. Daha iyi planlayacağız.

Bu anlamda bugüne kadar görev alan ve geçmiş dönemde de görev üstlenmiş olan bir önceki dönem yönetim kurulu üyelerine ve yönetim kurulu başkanına, yani Kent Konseyi Başkanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yeni yönetim kuruluna da, Handan Hanım başta olmak yeni görevinde başarılar, kolaylıklar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Sinop Kent Konseyi’nin yeni başkanı Handan Yılmazer Turan, güzel dilekleri için Başkan Metin Gürbüz’e teşekkür etti. Turan, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Sinop Kent Konseyi daha önceki dönemde çok güzel çalışmalar yaptı. Ben o zamanlar Kadın Meclisi Başkanlığını yürütüyordum. Güzel projelerin altına imzalarımızı attık. Bundan sonrasında da çok daha büyük projelerle belediyenin önünde bir lokomotif olarak çalışacağız. Sinop’u hak ettiği yere inşallah taşıyacağız.

Sinop’u bir Eskişehir yapabilmek için uğraşacağız. Çünkü “Eskişehir’i Eskişehir yapan Kent Konseyi’dir” demişlerdi bir röportajda.

Yetkilerimizi kontrol ettikten sonra hakikaten bu gücümüzün olduğunu anladık. İnşallah bunu başaracağız. Ben Fame arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. O hem çocukluk arkadaşım, gençlik arkadaşım, çalışma arkadaşım. Kendisine sağlıklar diliyorum.”

Kent Konseyi’nde önceki dönem başkanlık görevini yürüten Fame Ustacan, yeni dönemde Kent Konseyi çalışmalarını yürütecek yürütme kuruluna başarılar diledi. 3.5 yıllık başkanlık görevi esnasında kendilerinden desteklerini esirgemeyen Sinop Eski Belediye Başkanı Barış Ayhan’a teşekkürlerini ileten Ustacan şunları söyledi; “Biz de 3.5 yıl Kent Konseyi olarak hizmet ettik. Binlerce insanın gönlüne dokunduk. Bunu meclisimizde birlikte yaptık. Keyif alarak yaptık, gönülden yaptık.

Hep güzel dönüşlerle karşılaştık. Tabii eleştiriler de oldu. Onlar da bizi perçinledi, ileriye doğru adım atmamıza destek oldu. Çok teşekkür ediyorum hepinize. Seçilen yeni yönetimdeki arkadaşlarıma, başkanımıza, herkese başarılar diliyorum. İnanıyorum ki daha güzel günler, daha güzel eylemler, daha güzel etkinlikler olacak. Teşekkür ediyorum başkanımıza.

Bir de şunu söylemek istiyorum. Belediye Başkanlığı tabii ki Kent Konseyi’nin gücü. Başka bir maddi gücü yok Kent Konseyi’nin. Ben buradan es geçemeyeceğim. Barış Ayhan başkanıma da bize verdiği desteklerden dolayı, hiçbir zaman bizi yarı yolda bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Aynı iletişimin Handan arkadaşım ve Metin Başkan’la da olacağına inanıyorum. Teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen