Dünyada yaşanan iklim değişikliğiyle  ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla TEMA Vakfı Sinop İl Temcilciliği tarafından Sinop İstiklal İlkokulunda öğrencilere yönelik fakındalık eğitimi verildi.

ÖSYM, KPSS oturumlarının sınav tarihlerini açıkladı ÖSYM, KPSS oturumlarının sınav tarihlerini açıkladı

Eğitimlerde TEMA Vakfı Sinop İl Temsilci Yardımcısı Serpil Özer tarafından çeşitli sunumlarla iklim değişikliğinin nedenleri ve beraberinde getirdiği olumsuzluklar hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Gerçekleştirilen farkındalık eğitimi hakkında bilgi veren TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Özgür Cebeci; "Projemizin amacı çocukların ve gençlerin hava durumu, mevsimler, iklim, iklim değişikliğinin nedenleri ve sonuçları, iklimin insan faaliyetleri sonucunda nasıl etkilendiği ve sürdürülebilir yaşam becerileri hakkında farkındalık geliştirmelerine destek olmak. İl Merkezi ile Ayancık ve Boyabat İlçelerinde bulunan 4 okulun 3. ve 4. sınıf kademesindeki 90 çocuğa proje kapsamında eğitimler vereceğiz. En geç Mayıs ayı içerisinde tüm eğitimlerimizi tamamlanmış olacağız. Tüm kademelerde çocukların ve gençlerin gelişimsel özellikleri dikkate alınarak tasarlanan eğitim içerikleri ve materyalleri, İklim TEMA Eğitim Portalında (www.iklimtema.org) öğretmenlerin kullanımına sunuldu. Öğretmenlerimiz dilerlerse ilgili portaldan da ulaşarak sınıfındaki öğrencilerine eğitimi kendi imkanlarıyla da verebilecekler" dedi.

Muhabir: Merve YERLİ