14. Diyarbakır Karpuz Festivali’nde çeşitli etkinlikler yapıldı, ilk üçe girenlere para ödülü verildi.

Tarım ve İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte 64 karpuz yarıştı. Karpuz yarışında 72 yaşındaki İkram Atlı, 48.7 kilo ile birinciliği elde ederek, 30 TL para ödülünün sahibi oldu. 48 kilo karpuzuyla ikinci olan Adil Aydın 25 bin TL, 45, kiloluk karpuzuyla üçüncü olan Mehmet Atlı ise 20 bin TL’nin sahibi oldu. Festivalde ayrıca, çocuklar kendi yetiştirdikleri karpuzları sürükleyerek yarıştı ve tüm katılımcı çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın 2023 yılı içerisinde yaklaşık 16 milyar lira tarımsal ve hayvansal üretim değeri ortaya koyduğunu belirtti. Bu etkinliklerin Diyarbakır çiftçisini desteklemek amacıyla düzenlendiğini ifade eden Zorluoğlu, "Bu tanıtım etkinliği ile esasında gerçek Diyarbakır çiftçilerimiz tarafından üretilmeye devam edilmesi için daha çok organize ediliyor. Bu sene 14. Umarım ilerde daha da büyük organizasyonlarla kutlama yapacağız. Bu sene malumunuz tasarruf tedbirleri var devlette o nedenle biraz küçük çaplı tuttuk ama Diyarbakır karpuzu çok daha büyük etkinlikleri ve festivalleri hak ediyor” dedi.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, "Diyarbakır denilince akla gelen ilk şey tartışmasız Diyarbakır karpuzudur. Etkinliğimize destek veren katkı sunan herkese çok teşekkür ederim, üreticilerimizi kutluyor ve tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en büyük antika fuarı Talas’ta açıldı Türkiye’nin en büyük antika fuarı Talas’ta açıldı

Etkinliğe Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve birçok davetli katıldı.

Kaynak: iha