İSTANBUL (AA) - ATP GreenX'in Enerjide Dijitalleşme Derneği (EDİDER) işbirliğiyle düzenlendiği 2. Yeşil Enerji Zirvesi, İstanbul'da gerçekleştirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, enerji sektörünün geleceği, kurumsal sürdürülebilirlik ve karbon piyasaları çevrim içi platformlarda ele alındı.

"9. Tarım Fuarı" kapılarını ziyaretçilerine açtı "9. Tarım Fuarı" kapılarını ziyaretçilerine açtı

"SKDM ve Türkiye", "Yeşil Finansmana Nasıl Ulaşılır?", "Karbon Piyasaları ve Enerji Sektörü" ve "Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlamaları" başlıkları altında düzenlenen panellerde, alanında uzman isimler, SKDM'nin Türkiye’deki etkileri ve gelecekteki fırsatları hakkında bilgi verdiler.

Açıklamada, moderatörlüğünü üstlendiği "Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ve Türkiye" başlıklı paneldeki konuşmasına yer verilen ATP GreenX Yöneticisi Tuğba Tanıl Türkiye, AB'yle ticaret ilişkilerini yeniden şekillendirirken, SKDM'nin Türkiye sanayisini büyük bir dönüşüm sürecine zorladığını belirtti.

Uyum zorluklarını aşarken, SKDM'nin sunduğu fırsatların en verimli şekilde değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Tanıl, "Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları birlikte hareket ederek, gelecekte çok daha rekabetçi ve yenilikçi bir konuma gelebiliriz. Türkiye SKDM'ye hızla adapte olmalı ve karbon nötr hedeflerimize ulaşmak için yenilikçi çözümler geliştirmeye odaklanmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

EDİDER Genel Sekreteri Gökberk Bilgin de etkinlikte Türkiye'nin kendine özgü enerji altyapısının dijital teknolojilerin gelişimine katkı sağladığını aktardı.

2024'ün EDİDER için oldukça verimli bir yıl olduğunu kaydeden Bilgin, "Özellikle bu yıl toplayıcılık, depolama hizmetleri ve tüketici hizmetleri gibi alanlarda önemli geri bildirimlerde bulunduk. Bugünkü zirvemiz, enerji sektöründe yeşil dönüşümün hızlanmasına, karbon ayak izimizi azaltma yolunda kritik adımlar atılmasına ve Türkiye’nin sürdürülebilir enerji geleceğini şekillendirmede iş birliklerinin artırılmasına büyük katkı sunacak." ifadelerini kullandı.

ATP Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Köklü ise BM İklim Değişikliği Çerçevesi ve Dünya Ekonomik Forumu raporlarına değinerek iklim değişikliğinin aciliyetine dikkati çekti.

Kaynak: aa