İSTANBUL (AA) - Siemens Türkiye tarafından düzenlenen "Siemens Türkiye Opera Yarışması" için başvurular başladı.

Bakan Şimşek: “Kazançlarını doğru beyan etmeyen sporcular izaha davet edilecek ve ödenmeyen vergi cezalı şekilde talep edilecek.” Bakan Şimşek: “Kazançlarını doğru beyan etmeyen sporcular izaha davet edilecek ve ödenmeyen vergi cezalı şekilde talep edilecek.”

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl 26'ıncısı düzenlenecek yarışma başvuruları 8 Kasım'a kadar devam edecek.

Yarışma, genç sanatçılara hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada tanınma fırsatı sunarken, büyük ödüller ve sahne deneyimi kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yetenekli opera sanatçılarına sahneye çıkma imkanı sunarak opera sanatının geleceğine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Ön elemelerin 11-20 Kasım'da çevrim içi olarak gerçekleştirileceği yarışmanın provaları 25 Kasım'da, yarı finali 26 Kasım'da, finali 27 Kasım'da, gala ve performansları ise 28 Kasım'da yapılacak. Yarışmaya, 18-30 yaş aralığındaki soprano, mezzo soprano, tenor, bariton, bas dahil tüm ses kategorilerinden sanatçılar katılabilecek.

Jüri üyeleri arasında Siemens Arts Program Sanat Direktörü ve Siemens Türkiye Opera Yarışması Jüri Başkanı Stephan Frucht, 1998 Siemens Türkiye Opera Yarışması birincisi Burak Bilgili, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, Opera Sanatçısı ve 2007 Siemens Türkiye Opera Yarışması Üçüncüsü Caner Akgün, Komische Opera Berlin’den Eva Pons, Dutch National Opera Studio Sanat Direktörü Rosemary Joshua ve Andante Klasik Müzik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali yer alacak.

Kaynak: aa