60 yaş ve üzeri bireyleri bir araya getirerek, sağlıklı, başarılı ve aktif yaşlanmalarını desteklemek, hayat boyu öğrenmenin ileri yaşa denk gelen dönemini uygun eğitim-öğretim programlarıyla desteklemek amacıyla başlatılan projenin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış töreni ve ilk dersi Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir; "Tazelenme Üniversitesi’nin ilk dersine hoş geldiniz. Bu, ikinci yılımız ve büyüklerimizi üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Geçen yıl olduğu gibi, büyüklerimizin hayata tutunmalarına, sosyalleşmelerine ve fiziki-zihinsel gelişimlerine katkı sağladığımız için gururluyuz. Çünkü bizler de yaş aldıkça sizler gibi "Kıdemli Gençler" statüsüne yaklaşıyoruz. Devletimizin ve kurumlarımızın desteğiyle bu hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Hem hocalarımızın hem de sizin bu sürece yaptığınız fedakârlıklar sayesinde, üniversitemiz ve kamu kurumlarıyla etkileşim içinde güzel anılar ve birikimler oluşturduk. Bu yıl da birlikte yeni ve güzel anılar biriktireceğimize inanıyorum." dedi.

Selamlama konuşması yapan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "3. Yaş Üniversitesi’nin 2024-2025 Akademik Dönemine başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlamlı projede emeği geçen tüm akademisyenlerimize, destek veren paydaş kurumlarımıza ve her şeyden önce siz değerli büyüklerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra ilk ders heyecanı yaşayan 60 yaş ve üstü bireylere, Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Demir tarafından "Sinop Kent Tarihi" dersi anlatıldı.

60 yaş ve üzeri bireylere yönelik geniş bir ders yelpazesi sunan 3. Yaş Üniversitesinin bu yıl yaklaşık 200 öğrencisiyle eğitime başladığı kayıtların devam ettiği bildirildi.

Ayrıntılı bilgi için;

Sakarya'da geleceğin sanatçıları yeteneklerini keşfediyor Sakarya'da geleceğin sanatçıları yeteneklerini keşfediyor

https://ucuncuyas.sinop.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Sinop Üniversitesi Bülten