Vali Mustafa Özarslan, Ayancık Kaymakamı Ahmed Çelik ile birlikte, Hüseyinbey-Çayır Grup Yolu (11.65 km) ve Hatip-Türkmen-Dedeağaç Grup Yolunda  (11.80 km) devam etmekte olan bitümlü sıcak karışım asfaltlama (BSK) çalışmalarını yerinde inceleyerek devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bildi aldı.

Çalışmaların bitiminde Ayancık’a bağlı köylerde toplam 62 kilometre asfaltlama yapılacağını ifade eden Vali Özarslan, desteklerinden dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’e teşekkür etti.

İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığının tahsis ettiği ödenekle ve Karayolları Teşiklatının kontrolünde, Ağaçlı-Abdülkadir Yolu (9.33 km), Tepecik-Belpınar Yolu (12.15 km), Hüseyinbey-Çayırlı Mah. (11,65 km), Hatip - Türkmen Yolu (11.80 km), İnaltı-Avudullu Yolu (5.070 km), Söküçayırı-Armutkuyazı Grup Yolu (5 km) ve Dibekli-Çaybaşı Grup Yolu (7 km) mevkilerinde asfaltlama çalışmalarının devam ettiği ve çalışmaların bitiminde toplam 62 kilometre uzunluğunda asfalt yolun Ayancık köylerine kazandırılacağı ifade edildi.

Köylerin ve köylülerin yaşam standartlarını yükseltmek ve köylere ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirten Özarslan, gayretle çalışan ekipler ve köy muhtarlarıyla bir süre sohbet ederek işçilere kolaylıklar diledi.

Sinop Belediyesi’nden kesilen ağaçlarla ilgili açıklama Sinop Belediyesi’nden kesilen ağaçlarla ilgili açıklama

Muhabir: Merve Yerli