Sinop AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Yerel Yönetimler İl Koordinatörü İsmail Tamer, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, AK Partili ilçe belediye başkanları ve parti üyeleri katıldı.

Sinop’u ikinci bir memleketi gibi gördüğünü söyleyen Yusuf Ziya Yılmaz, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları ifade etti; “Kardeşlerim! 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra ülkemizin büyükşehir ve il olmak üzere bütün illerini tek tek gezerek orada seçim sonuçlarını değerlendirmek ve seçim sonuçlarını değerlendirmekten öte önümüzdeki süreçle ilgili süreç planlaması yapmak üzere il ziyaretleri yapıyorum. Aşağı yukarı 40’ın üzerinde ilimizi şu ana kadar ziyaret ettim.

Bu seyahatlerimin amacını ifade edeyim. 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek ve sonra da o değerlendirmenin ışığında gelecek planlaması yapmak. Teşkilatlarımızı motive etmek. Arkadaşlarımızı bu süreçte, özellikle 31 Mart seçimi süreci oldukça yorucu ve zahmetli bir süreçti. Kardeşlerimizin oruçlu olarak gece gündüz demeden koştuğu bir süreçti. Artı veya eksi, olumlu veya olumsuz, aldığımız sonuç ne olursa olsun arkadaşlarımızın cansiperane verdiği bu mücadeleden ötürü kendilerine teşekkür etmeyi bir Genel Merkez Yerel Yönetim Başkanı olarak bir gereklilik gördüm.

Kazananları tebrik edelim. Kaybedenlere de geçmiş olsun diyelim. Kaybetme sonuçlarımızın üzerinde çalışalım. Bir daha kaybetmemek üzere kendimizi geleceğe nasıl hazırlayacaksak, nasıl tedbirler alacaksak o tedbirlerimizi almak üzere de bir gelecek planlaması yapalım diyerek bu seyahatleri yapıyoruz.

Bir ili sevmek, o ilde yaşayanları sevmek, o ilin doğasını sevmek, o ilin kültürünü sanatını, o ile ait olan bütün kadim değerleri sevmek demektir. Ben Sinop’un her türlü değerini yürekten seviyorum. Sinop’un sonbaharı daha güzel oluyor. Kestanenin, ayvanın, incirin, balığın bol olduğu sonbahar günlerini, yeşil, sarı ve kırmızının bir arada olduğu Sinop yamaçlarını her zaman bir anı olarak yaşamışımdır.

Bugün altını çizerek söylediğim, geçmişten ders alacağız, geçmişle ilgili bir ders gelecekte yapacağımız bir program ile ilgili bize ışık olacak. Ama oradaki olumsuzlukların içerisinde kaybolup motivasyonumuzu ve enerjimizi olumsuz etkileyecek döngülere bizi sokacak meselelerden uzak duracağız.

Her yaptığımız doğru sonuç vermeyebilir. Bunun için hiçbir arkadaşımızı incitmeye, hiçbir arkadaşımızın yaptığından incinmeye şansımız yok. O bakımdan geleceğe yeni bir sayfayla, yeni bir motivasyonla başlamamız gerekiyor.

Ülkemiz genelinde karşılaştığımız seçim sonucunun hiç beklenen bir sonuç olmadığını hepiniz biliyorsunuz. O akşam ben en azından 40’a yakın ili Sayın Cumhurbaşkanımızın uçağıyla dolaştım. Herhalde bir an içimden geçti, en çok üzülen, en çok incinenlerden biri Cumhurbaşkanımızdı diye üzülmüştüm ama biliyorsunuz balkon konuşmasında söylediği şey şuydu; sandıkta bir talimat çıktı. Bu talimat milletimizin talimatıdır. Okuyacağız onu. Diyor ki milletimiz daha fazla çalışın. Milletimizin seçimlerine bizim yorum yapma şansımız yoktur. Demek ki bizim bu seçimleri olumluya döndürmemiz için daha fazla çalışmamız ve eksiklerin telafi edilmesi için yapmamız gereken daha fazla iş vardır.”

Değerli kardeşlerim! 31 Mart seçimlerinden sonra gerek ekonomik gerekse dış konjonktürde yaşanan bazı hadiseler, Rusya ve Ukrayna’daki savaşın ekonomik etkileri seçimin üzerinde etkili olmuştur. Bunlar hep partimizin üst kademe yöneticileri, strateji toplantılarında değerlendirilip incelenerek değerlendiriliyor. Benim sizden ricam şu, biz Sinop’umuzda bundan sonra bu sürecin olumsuz etkilerini bir kenara bırakıp yeni bir enerjiyle, yeni bir samimiyetle, incinmişleri bir kenara bırakarak geleceğe bakmamız gereğinin altını özellikle çiziyorum. Belediye başkanlarımıza, il başkanlarımıza, kadın kollarımıza hassaten söylüyorum.”

Gazi ve şehit aileleri yemekte buluştu Gazi ve şehit aileleri yemekte buluştu

Muhabir: Merve Yerli