İSTANBUL (AA) - Akbank, mobil uygulamasındaki "Ödeme İste" özelliğine "Harcama Bölüştür" seçeneğini eklediğini duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, yeni özellik sayesinde Akbanklılar, toplu yapılan harcamaları tek tek hesaplamakla uğraşmadan, uygulama üzerinden paylaşabiliyor.

"Harcama Bölüştür" özelliği, özellikle arkadaşlar arasında yapılan ortak ödemeler, aile içi harcamalar ya da grup etkinliklerinde büyük kolaylık sağlıyor. Kullanıcılar, toplu bir harcamayı seçerek belirledikleri kişi sayısına göre bölüştürebiliyor ve ödemeleri talep edebiliyor.

2023'te 20 bin 110 mali aracı kuruluş faaliyette bulundu 2023'te 20 bin 110 mali aracı kuruluş faaliyette bulundu

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, Akbank olarak, müşterilerinin ihtiyaçlarını ön planda tutarak geliştirdikleri yenilikçi çözümlerle dijital bankacılık alanındaki öncü rollerini devam ettirdiklerini belirtti.

Yüce, "Ödeme İste" özelliğiyle müşterilerine sadece bir para transferi aracı sunmakla kalmadıklarını, ekledikleri "Harcama Bölüştür" seçeneği ile aynı zamanda ortak harcamaların yönetimini de kolaylaştırdıklarını kaydederek, "Müşterilerimiz, toplu harcamaları bölüştürme ve ödeme süreçlerini sorunsuz bir şekilde yönetebiliyorlar. Müşteri deneyimini sürekli olarak iyileştirme misyonumuzla, müşterilerimizin günlük yaşamlarına hız, kolaylık ve pratiklik getiren, finansal işlemlerini daha verimli ve zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayan dijital çözümler sunmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz da nakit yönetimi alanında değişen beklenti ve ihtiyaçlara yenilikçi çözümler sunmaya odaklandıklarını ifade etti.

Oğuz, bankacılık hizmetlerine "Harcama Bölüştür" ile hayatı kolaylaştıran bir yenilik daha kazandırdıklarını belirterek, "Ödeme yönetiminde önemli bir ihtiyaca çözüm sunan 'Harcama Bölüştür' ortak harcamaların zahmetsizce gerçekleştirilmesinde önemli bir rol üstleniyor. 'Ödeme İste' hizmetimizi bir adım ileri taşıyan bu özellik, restoranlardan online üyeliklere yaşamın her alanında kişiselleştirilmiş, esnek ve pratik bir çözüm sunuyor. Tüm hizmetlerimizi inovasyonlarla güçlendirmeye ve çeşitlendirmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.


Kaynak: aa