Alanya Belediyesi, işyeri açma süreçlerini kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. İşyeri Ruhsata Uygunluk Ön Onayı Sistemi ile işyerlerinin açılmadan önce ruhsata uygun olup olmadığını öğrenme imkânı sunuluyor.

İş dünyasına önemli ölçüde katkı sağlamayı amaçlayan Alanya Belediyesi, bu kapsamda İşyeri Ruhsata Uygunluk Ön Onayı Sistemi uygulamasını hayata geçiriyor. Böylelikle, işyeri açmak isteyen vatandaşlar, yüksek maliyetlere girmeden önce işyerlerinin gerekli tüm yasal düzenlemelere uygun olup olmadığını önceden öğrenerek, gereksiz zaman ve maliyet kayıplarının önüne geçebilecekler.

Başkan Özçelik: "işyeri açma süreçlerini kolaylaştırıyoruz"

Yeni sistemle ilgili açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, "İlçemiz hızla büyüyen ve gelişen bir şehir. Alanya’da iş kurmak isteyen girişimcilerimizin karşısındaki engelleri en aza indirmek, onları desteklemek ve işyeri açma süreçlerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. İşyeri Ruhsata Uygunluk Ön Onayı sistemimiz, bu doğrultuda attığımız önemli bir adım. Artık vatandaşlarımız, işyerlerini açmadan önce gerekli tüm uygunlukları öğrenebilecek, böylece sürprizlerle karşılaşmadan işlerini kurabilecekler. Bu sistem, girişimcilerimize zaman kazandırırken, aynı zamanda maddi kayıpların önüne geçilmesini sağlayacak” dedi.

Tekirdağ Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı Çorlu’da gerçekleştirildi Tekirdağ Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı Çorlu’da gerçekleştirildi

"Ekonomik büyümeye katkı sağlayacak"

Alanya’da iş dünyasına önemli katkı sağlanacağını vurgulayan Başkan Özçelik, şunları söyledi, “Belediye olarak girişimcilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. İşyeri Ruhsata Uygunluk Ön Onayı ile iş dünyamızın büyümesine ve Alanya’nın ekonomik kalkınmasına doğrudan katkı sağlayacağız. Bu uygulama, ileriki zamanda hayata geçirmeyi düşündüğümüz kent ticari hayatının planlanması için de bir ön çalışma olacaktır.”

Kaynak: iha