Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) , 21-22 Eylül Avrupa Miras Günleri kapsamında Hazine Avı ve heykeltıraş Metin Yurdanur’un kent merkezinde bulunan eserlerini vatandaşlara tanıtma etkinliği düzenledi.

ABB, 21-22 Eylül Avrupa Miras Günleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Avrupa Ulusal Kültür Enstitüleri Ağı öncülüğünde ve Fransız Kültür Enstitüsü organizatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliklerine Ankara Miras Şantiye Gezileri ve Ankara Kalesi’nde Hazine Avı etkinliği ile katılırken Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ise; heykeltıraş Metin Yurdanur’un kent merkezinde bulunan eserlerini vatandaşlara tanıttı.

AMD Başkanı Hasan Yücel’den Orman Yönetmeliği tepkisi AMD Başkanı Hasan Yücel’den Orman Yönetmeliği tepkisi

Ankara Kalesinde Hazine Avı etkinliği düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi etkinlikler kapsamında kent tarihinin önemli simgelerinden olan Ankara Kalesi’nde Hazine Avı etkinliği düzenledi. UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Arslanhane Cami’nde başlayan yarışmaya katılan gruplar, uzman ekipler tarafından verilen bilmeceleri çözüp sırayla diğer kültür miraslarına ilerleyip kendilerine sunulan ilgili etiketleri haritalara yapıştırdılar. Ekiplerce kendilerine verilen etiketleri ve fotoğraf çekme görevini tamamlayan grup birinciliğini kazanmaya hak kazandı. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan gruba yarışma sonrası birincilik ödülü takdim edildi.

Hazine Avı yarışmasını başarı ile tamamlayarak birinciliği kazanan grubun üyelerinden Ece Ceren Doğar, “Yarışma yorucu ama çok güzel, eğitici geçti. Ankara, binlerce yıldır var olan bir bölge şu anda, dolayısıyla mirası da kapsayan bir şehir. Hem işin tarihi kısmını hem de sporu içeren Hazine Avı etkinliği çok keyifliydi. İnsanlar da destek çıktı biz koşu yaparken çok güzeldi bizim için. Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne gittik, ondan sonra kaleye gittik. Harita içerisinde bize kale diye gösterilmiyor, spesifik alanlar var o alanları bulmamız gerekiyor işin yorucu kısmı da bu ama ekip işi. Farklı farklı mekanları haritada bulduk, ulaştık ve birinci olduk” dedi.

Miras şantiye gezilerine yoğun ilgi devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kent tarihini tanıtmak için düzenlediği Miras Şantiye Gezileri yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Roma Tiyatrosu ve Arkeopark’ta yapılan çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendiren Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Arkeoloğu Kubilay Yılmaz, “Ankara Miras Şantiye Gezilerinin çok sevildiğini görmekteyiz. Kültürel mirasımıza katkı sunmaya devam ediyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımız aslında böyle bir şey olduğunu bilmiyordu. Gördüklerinde çok seviniyorlar ve belediyemize teşekkürlerini iletiyorlar. Aynı şekilde Roma Tiyatrosunu da Ankaralı vatandaşlarımızın çok büyük kısmı bilmemekteydi, yine şantiye gezileri ile vatandaşlarımız böyle bir hazineye sahip olduklarını biliyorlar” ifadesini kullandı.

Heykeltraş Metin Yurdanur’un eserleri vatandaşlara tanıtıldı

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı etkinlikler kapsamında; heykeltıraş Metin Yurdanur’un kent merkezlerinde bulunan eserlerini vatandaşlara tanıttı. Uzman rehberler eşliğinde düzenlenen gezide; Abdi İpekçi Parkı’nda eller, Kızılay Olgunlar Sokak’taki Madenci, Ankara Garı’nda bulunan Miras ve Gençlik Parkı’ndaki Cumhuriyet Anıtı hakkında detaylı bilgiler anlatıldı.

Kaynak: iha