Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği içerisinde bulunan ve mübadele döneminde topraklarından göç etmek zorunda kalanların yanlarında getirdikleri eşyaların sergilendiği Mübadele ve Kültür Evi, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Dernek binasının üçüncü katında yer alan Mübadele ve Kültür Evi'nde Mübadillerin yanlarında getirdikleri yaklaşık 400 civarında asırlık eşya sergileniyor.

Tarihe ışık tutan mübadele kültür evinin ziyaretçilerin ilgi odağı olduğunu belirten Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral, Temmuz ayı içerisinde yaklaşık 200 kişinin derneği ziyaret ettiğini söyledi. Aral; “Dernek binamızın 3. Katından bulunan Mübadele kültür evinde Mübadillerin yanlarında getirdikleri yaklaşık 400 civarında asırlık eşyalar sergilenmekte. Bu eşyaların bulunduğu alan ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Ayrıca yine bu alanda 1923 Nüfus Mübadelesinde Sinop İlimize gelen 1. Kuşak mübadil ailelerinin fotoğrafları sergilenmekte. Derneğimize gelen ziyaretçilerimiz anı olarak kültür evinde bol bol fotoğraf çektiriyor. Yaklaşık ortalama günde 5 ile 15 arasında ziyaretçiyi ağırlamaktayız. Temmuz ayında yaklaşık 200 kişi kültür evimizi ziyaret etti.

Kan bağış kampanyasına davet Kan bağış kampanyasına davet

Ziyaretçilerimiz genel de İl dışından. Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği olarak amacımız hem kültürümüzü tanıtmak, gelecek nesillere aktarmak, hem de Sinop Turizmine katkı sağlamak. Derneğimiz Mübadele ve Kültür evi herkese açık ve ücretsiz olarak gezilebilmekte. Tüm Sinopluları ve Sinop’umuza gelen misafirlerimizi derneğimize bekliyoruz” dedi.

Editör: Vitrin Haber