Yarbaşçandır Yayla Şenliği hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu Yarbaşçandır Yayla Şenliği hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu

Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 100. yıl dönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Depboy mevkiinde Atatürk Meydanı’na kortej yürüyüşünün ardından Giresun Limanı’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı alanında gerçekleştirilen törende Atatürk’ün Giresun’a gelişi canlandırıldı. Deniz yolu ile getirilen Türk bayrağı, gaziler tarafından Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’ye teslim edildi.

Belediye Başkanı Fuat Köse, hem ülke hem de Giresun için çok anlamlı bir gün olduğunu anlatarak "Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın şehrimizi ziyaretinin 100. Yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyoruz. Ulu önderimiz milletimizin bağımsızlık mücadelesinde gösterdiği kararlılık ve azimle Giresun’un tarihine önemli bir not düşmüştür. Atatürk bu ziyaretinde bir liderin vizyonunu, bir milletin iradesini ve özgürlüğün değerini göstermiştir. Onun ilkeleri bizlere rehberlik etmeye devam ediyor. Atatürk sadece, askeri zaferlerin önderi değil aynı zamanda çağdaş, aydınlık bir Türkiye idealinin de mimarıdır. Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Kutlamalar folklor gösterilerinin ardından Millet Bahçesi’nde devam etti.

Kaynak: iha