Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 96. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında ilk tören, Atatürk’ün kente ayak bastığı İskele Meydanı’nda gerçekleşti. Protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş, Atatürk’ün Sinop’a gelişini temsil eden bayraklarla donatılmış tekneyi coşkuyla karşıladı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop’ta öğrenim gören öğrenciler tarafından kendisine sunulan Türk Bayrağı’nı teslim aldı.

Sinop İskele Meydanı’ndaki törenin ardından protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar kortej halinde Sinop Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk sunumları gerçekleştirildi. Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneğinin çelenk sunumlarının ardından, Sinop Adliye binasındaki Atatürk Müzesi ve Resim Sergisi gezildi. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, burada şeref defterini imzaladı.

Kutlamalar, Sinop Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndaki törenle devam etti. Burada öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, Sinop Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Kenan Ziya Özcan tarafından Atatürk’ün 15 Eylül 1928’de Sinop’a gelişini konu alan makale okundu. Daha sonra Atatürk’ün Sinoplulara kara tahta önünde verdiği yazı dersinin canlandırıldığı piyes öğrenciler tarafından sahnelendi.

Sinop’taki sportif faaliyetlerde başarı alan öğrencilere madalya ve hediye takdiminin ardından, Sinop’taki çeşitli okullarda görev yapan müzik öğretmenleri tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Sinop’ta lastiği patlayan araç karşı şeride geçti Sinop’ta lastiği patlayan araç karşı şeride geçti

Muhabir: Merve Yerli