Aydın’da acil durumlara hızlı müdahale etmek için zamanla yarışan Aydın’ın kadın 112 personelinin, ambulans sürüş teknikleri eğitimindeki zorlu parkurlarda sergiledikleri performans göz doldurdu.
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, acil sağlık personellerini muhtemel acil durumlara karşı hazırlamak amacıyla düzenlediği acil sürüş teknikleri eğitimine aralıksız devam ediyor. Ambulans şoförlerinin araç kullanamadığı durumlar için özel olarak hazırlanan parkurlarda gerçekleşen eğitimde, paramedik ve acil tıp teknisyeni kadın personeller öne çıkıyor. Adeta ralli pistlerini aratmayan zorlu parkurlarda ileri ve güvenli sürüş teknikleri eğitimi alan kadın paramedikler ve acil tıp teknisyenleri, Aydın’ın sağlığını koruma görevinde özel bir yer ediniyor. Son olarak gerçekleştirilen eğitimlerde sergiledikleri üstün performansla dikkat çeken 17 kadın acil sağlık personeli ise ambulans kullanımına hazır hale geldi.
Aydın’da artık ambulansların sirenlerini çalan kadın acil sağlık personelleri, hızlı ve güvenli müdahaleleriyle şehir halkının sağlığını koruma görevini üstlenirken, özel parkurlarda kazandıkları ustalıkla, Aydın’ın her noktasına hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabiliyor. Acil durumlarda hayati öneme sahip olan zaman faktörünü en üst düzeyde değerlendiren personelin eğitimlerdeki acil sürüş teknikleri ise göz doldurdu.
“Her an her duruma karşı hazırlıklıyız”
İl genelindeki bütün acil sağlık personellerinin ambulans sürüş teknikleri eğitimini aldığını ifade eden Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitim Koordinatörü Paramedik Emre Serttaş; “Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda çalışan tüm personelimize ambulans sürüş teknikleri dersleri vermekteyiz. Eğitimimiz bir gün teorik üç gün pratik olacak şekilde toplamda 4 gün sürmektedir. İlimizde aktif sürücü olup ambulans sürüş teknikleri eğitimi almayan personelimiz bulunmamaktadır. Hedefimiz tüm personele bu eğitimi vermektir. Biz 112 çalışanları olarak 7/24 görevimizin başındayız. Bu sebeple her an her duruma karşı hazırlıklı olmamız ve bu eğitimleri başarıyla tamamlamamız gerekiyor. Yaşama yol ver diyerek tüm vatandaşlarımızı ambulanslara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.
“Kadınlar da ambulans şoförü olabilir”
Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi ambulans sürüşünde de başarılı olabileceğini vurgulayan Acil Tıp teknisyeni Miyesser Yılmaz; “Bizler işimiz gereği 24 saat araç üzerinde aktif olarak görev yapmaktayız. Ambulans sürücülüğü de bu bağlamda bizim işimizin bir parçası. Biz kadınlar hayatın her alanında başarılı olduğumuz gibi ambulans sürücüsü erkek olur düşüncesini de bu başarıyla kırmak için buradayız. Normalde meslek hayatımızı acil sağlık personeli olarak devam ettirsek de sürücümüzün ambulans kullanamadığı durumlarda göreve hazır olmak için 17 kadın profesyonel eğitmenlerimiz sayesinde bugün burada eğitimlerimizi tamamladık” dedi.
“Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız”
Zamanla yarışan acil sağlık personellerinin her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirten Paramedik Burcu Koçoğlu ise “112 ambulans çalışanları olarak 7/24 görev yapmaktayız. Görev sırasında yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı hazır olmak için eğitime katıldım. Aynı zamanda kadınların da bu işi başarabileceğini göstermek için buradayız ve eğitimimiz başarıyla tamamladık. Acil Sağlık Hizmet personelleri olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.