Sinop Gaziler Günü'nü kutladı Sinop Gaziler Günü'nü kutladı

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinop Valiliği’nde gerçekleştirilen kısa toplantıda notlar aldığını kaydetti. Tekin, “Sinop’tan bize gelen talepleri gücümüz doğrultusunda pozitif çözmeye çalışıyoruz. Bu yıl da öyle oldu. Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in ulaştırdığı bütün taleplerin neredeyse hepsini değerlendirmeye aldık.” dedi.

Sabah gerçekleştirilen toplantıda ilave olarak yapılması gerekenler konusunda notlar çıkardığını dile getiren Tekin, “Ayancık, Gerze ve Sinop merkezde 2 adet olmak üzere toplam 4 adet temelimiz mevcut. Sinop merkezdekilerden bir tanesi Ada Mahallesi. Çok ciddi bir ihtiyaç olan bölge. İnşallah 2025 yatırım programımızda bu 4 ilkokulu gündemimize alacağız." ifadelerinde bulundu.

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’ın ifade ettiği Sinop Merkez Gelincik Ortaokulu’nun inşaatının yüzde 60 oranında tamamlandığına değinen Tekin, “Eski okulun bünyesinde var olan spor salonu da velilerimiz tarafından talep ediliyor. Onu da notlarımıza aldık. 2025 programımızda Gelincik Ortaokulu’nun uygun görülen kısmına kapalı spor salonunu dahil edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Merve Yerli