Toplantıya; Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Belediye Başkanı Metin Gürbüz, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin,  “Sahada bulunan arkadaşlarımızla istişareli bir şekilde iş yapmayı çok önemsiyoruz. Bunu da iki kategoride değerlendiriyoruz: Bir tanesi şu anda birlikte oturduğumuz arkadaşlarımızla beraber eksiklikleri değerlendirmek. Bir diğeri ise asıl işi omuzlayan öğretmen arkadaşlarımızla beraber istişarede bulunmak. Öğretmen arkadaşlarımızla sohbet ederek eksikleri yerinde görüyoruz. Bugün de buraya istişarede bulunmak amacıyla geldim.” dedi.

“Sinop, eğitim öğretim fiziki altyapısıyla itibarıyla oldukça iyi bir durumda”

Toplantıda konuşmasını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Sinop’un eğitim öğretim fiziki altyapısının oldukça iyi olduğuna değindi. Tekin, “Türkiye son 20 yılda eğitim ve öğretimin fiziki altyapısı, teknolojik altyapısı itibarıyla başta OECD olmak üzere tüm bu tür değerlendirmeleri yapan raporlarda hep dünya ortalamasının üstünde yere yerleşmiş durumda. Bilhassa, mesela teknolojik altyapısı itibarıyla etkileşimli tahta kurulumlarını dersliklerimizde neredeyse tamamlamış durumdayız. Dünyada bütün dersliklerinde etkileşimli tahta olan tek ülkeyiz neredeyse. Bu anlamda Sinop'ta da fiziki altyapı itibarıyla çok sıkıntı yok.” diye konuştu.

İŞKUR’da engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı İŞKUR’da engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı

Muhabir: Ümit Can Gökçen