Bugün saat 15.00’te, Sinop Osmaniye Mahallesi’ndeki Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş ve protokol üyeleri katıldı.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Bugün burada açılışını yaptığımız okulumuzun ismi bizim için anlamlı. Yusuf Kemal Tengirşenk. Yusuf Kemal Tengirşenk’in sosyal bilimci karakterine de uygun olarak bu okula bu ismin verilmesinde onayı ve katkısı olduğu için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum.

Geleceğin güçlü ve aydınlık olduğuna inanıyorum. Güçlü ve aydınlık Türkiye’nin inşasındaki emeklerinden dolayı Sayın Bakanımıza tekrar teşekkür ediyorum.”

Açılış yapılan lisenin Sinop’ta eğitim hayatına yeni bir soluk kazandıracağını ifade eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, açılıştaki konuşmasında şunları söyledi; “Bu anlamlı günde yoğun çalışma programınız ve mesainize rağmen bizleri, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yalnız bırakmayarak bizleri çok mutlu ettiniz. Teşriflerinizden dolayı tüm Sinoplu hemşehrilerim adına sizlere şükranlarımı arz ediyorum.

Sayın Bakanım. Artık bu yolculukta sizlerin koordinesinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Türkiye Yüzyılını mutlaka ama mutlaka birlikte inşa edeceğiz. Beceri temelli modelimizin en yoğun şekilde uygulanması ve yürütülmesi sosyal bilimler lisemizin en temel özelliklerinden birisidir.

YDÜ’den 18 akademisyen en etkili bilim insanları listesinde yer aldı YDÜ’den 18 akademisyen en etkili bilim insanları listesinde yer aldı

Okulumuz geleceğin liderlerini, bilim insanlarını, iş insanlarını, sanatçılarını, kültür insanlarını, siyaset ve devlet adamlarını, edebiyatçılarını, felsefecilerini, psikologlarını, sosyologlarını, hukuk insanlarını ve etkili iletişimcilerini, ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendirecek bireyleri yetiştirecektir.

Sosyal Bilimler Lisesi’nin Sinop’umuza ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimizin yolları, bahtları açık olsun. Vatan ve millet yolunda büyük hizmetler yapmaları nasip olsun inşallah.”

Açılışta yaptığı konuşma ile Sinoplulara seslenen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye gerçekten eğitim anlamında sessiz bir devrim gerçekleştirdi. Bu kadar devrimi gerçekleştirdikten sonra da şimdi eğitim öğretim süreçlerinin içeriğine ilişkin adımlar atma noktasındayız. Bütün bunları yaparken eğitimde atılan demokratikleştirici hususları da ihmal etmedik. Bakın eğitim öğretim sistemimizde baş örtüsünden tutun, ders kitaplarımız ve müfredatlarımızdaki ötekileştirici ve ayrıştırıcı ve başka grupları tahkir edici ifadelerin tamamı müfredatımızdan çıkartıldı. Bunlar çok önemli şeyler. Yapılan şeyler gerçekten güzel şeyler.

Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söylüyor. “Biz yaptık, artık yeter” demiyoruz. “Yaptık, daha iyisini yapmaya devam edeceğiz. Çünkü milletimiz daha iyisine layık” diyoruz.

Ülkemizin etrafında düşmanımız çok. Biz diyoruz ki bu ülke bir daha bu tür badirelerle karşı karşıya kalırsa, tıpkı Yusuf Kemal Tengirşenk örneğinde olduğu gibi başkomutanının etrafında sımsıkı kenetlenip, bağımsızlığına, devletine sahip çıkacak bir kuşak yetiştirelim.

Bunu yapmak için de müfredatımızın içine adalet gibi, hak, hukuk, merhamet gibi, vatanseverlik gibi kavramları yerleştirelim. Milli ve manevi değerlerimizi çocuklarımız gelecek kuşaklara taşısın.

Ben tekrar okulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen