Sinop'ta Gaziler Günü Anma etkinlikleri gerçekleştirilecek Sinop'ta Gaziler Günü Anma etkinlikleri gerçekleştirilecek

Geçtiğimiz günlerde, Sinop Millet Bahçesi yapımında yaşana usulsüzlükler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Baltacı, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sinop Millet Bahçesi adı altında yapılan yanlış uygulamalarla ilgili Sinop halkı adına verdiğimiz mücadeleyi TV5 ekranlarında gündeme getirmiş, savcılığa suç duyurusunda bulunarak konunun takipçisi olmuştuk.

Gelinen noktada bu alanda yapılan kaçak yapılar mühürlenerek yıkım işlemleri başlatıldı. Bize algı yaratıyor diyenler, burada kaçak yapı yok diyenler yetkililerden gereken cevabı almış oldu.

Şimdi gelinen noktada millet bahçesi alanı dışında kalan ancak ruhsatı olmayan yeşil alanda bulunan diğer kaçak yapılar ile ilgili Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz'ün gerekeni yapıp bu alanı Sinoplulara yeşil alan olarak kazandıracağına ve hiçbir usulsüz işleme Sayın Metin Gürbüz'ün müsaade etmeyeceğini düşünüyoruz. Bu yapılara izin veren, bu usulsüzlüklere alet olan ol müdürleri, belediye başkanları, kamu görevlilerinin de gerekli cezai işleme maruz olması için suç duyurusundaki takibimizi sürdüreceğiz.

Saadet Partisi Sinop İl Başkanlığı olarak, Sinop Merkez İlçe Başkanı Barbaros Baltacı olarak, İl Başkanımız Cavit Üçüncüoğlu önderliğinde konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan ifade ediyoruz.

Buradan, bizleri Sinoplular adına yaptığımız bu mücadelede yalnız bırakmayan Kent Hakları Derneği ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyor, bu mücadelemizde adında Sinop olan kör sağır oynayan siyasi ya da ticari olarak Sinop halkı yerine Sinoplular yerine rantçıların yanında yer alan tüm sivil toplum örgütlerini de kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen