19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Çavuşoğlu, “Cumhuriyet’in evlatları olarak, bir çift mavi gözle birlikte, kendilerini düşünmeden yola çıkanların büyük mücadelelerle kurduğu bu güzel ülkeye, bizlere atalarımızın mirası değil, gençlerimizin emaneti olduğu bilinciyle her şeyden daha çok sahip çıkacağız” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarihi bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Büyük Atatürk, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği bu özel günü gençlerimize armağan ederek, Cumhuriyet’in geleceğinin yeni nesillerin ellerinde şekilleneceğine olan inancını göstermiştir” dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının 16 Mayıs 1919’da Samsun’a doğru çıkarken kendilerini düşünmediğini, sadece ve sadece bu ülkenin geleceğini düşünerek mücadeleye başladığını belirten Başkan Çavuşoğlu, “Onlar gibi bizler de asla kendimiz için değil, gelecek nesillerin sağlıklı, huzurlu ve güven içinde yaşaması için çalışacağız. Cumhuriyet’in evlatları olarak, bir çift mavi gözle birlikte, kendilerini düşünmeden yola çıkanların büyük mücadelelerle kurduğu bu güzel ülkeye, bizlere atalarımızın mirası değil, gençlerimizin emaneti olduğu bilinciyle her şeyden daha çok sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Burdur’da 34 yıl 82 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı Burdur’da 34 yıl 82 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı ilk günkü coşkuyla kutlayacaklarını belirterek tüm hemşehrilerini 19 Mayıs Pazar günü saat 20.00’de Atatürk Stadyumu önünden başlayacak fener alayına davet eden Başkan Çavuşoğlu, gençlere seslendi: "Sevgili gençler, şehrimizin ve ülkemizin gelecek güzel günlerini sizlere olan güven ve inancımızla hep birlikte inşa edeceğiz. Yaşadığımız bu güzel coğrafyada bir arada yaşamanın mutluluğunu sonsuza kadar sürdürmek için elimizden geleni yapacağız. Bu duygularla, bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum."

Kaynak: iha