Kültür Merkezi’nde yapılan AK Parti Sinop 8. Olağan Merkez İlçe Kongresi’ne AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Adnan Günnar,AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman, yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre öncesinde bir konuşma yapan Merkez İlçe Başkanı Ali Gündoğdu, AK Parti bünyesinde gerçekleştirilen kongrelerdeki amaçlarının yenilenme, tazelenme ve bayrak değişimiyle güçlenerek hedeflerine ulaşmak olduğunu dile getirdi.

“Bu davaya hizmet etmenin derdinde olacağız”

Gündoğdu, “Ak Parti milletimiz tarafından kurulmuş ve bugüne kadar milletimizin destek ve duasıyla ayakta kalmış partidir. Bizler merkez ilçe teşkilatları olarak sıkılmadık el, vurulmadık kapı bırakmadan kapı kapı dolaşarak her gün seçim varmış gibi 2028’e kadar tüm enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz. Ak Parti sadece siyasi bir parti değildir. Ak Parti tabiri caizse, kökleri toprağından, verimliliklerinden olan, dalları ise semaya doğru yükselen bir davanın bugünkü siyasi hareketidir. Bu yeni dönemde, Sinop Merkez İlçe Teşkilatı ve tüm kademeleriyle birlikte bir ömür beraber aynı davaya gönül veren olarak birliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarak bu davaya hizmet etmenin derdinde olacağız.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, yerel seçimlerde mevcut Ali Gündoğdu Başkanlığı’nda Merkez İlçe Başkanlığı ve yönetiminin gayretli ve güzel çalışmalarına şahitlik yaptıklarını belirterek başarılar diledi.

Giresun, son olarak Tusaş’a düzenlenen saldırıda şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, “Hiçbir zaman, terör örgütünün yapmış olduğu bu tür eylemler ülkemizin önünü kesmeyecektir.” diye konuştu.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise sözlerine, Tusaş’a yapılan hain saldırıyı kınayarak başladı. Maviş, “Bu hain saldırı sonucu 5 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi. Konuşmalarını sürdüren Maviş, şu ifadelerde bulundu:

“Eski Kuvvet Komutanlarımızdan Ergün Saygun Paşa diyor ki; “Üzerimize örttüğümüz battaniyelerin üzerinde, çatallarımıza, kaşıklarımızda, askerimize giydirdiğimiz üniformalarımızda USA yazardı. Kıbrıs’ta temmuz sıcağında elimizdeki tek kanallı telsizler Amerikan yapımıydı. Kullandığımız roketleri dışarıdan almıştık. Bugünleri yaşayanlar bugün geldiğimiz yerin kıymetini bilir.” diyor. Tusaş’a yapılan hain saldırıyla birlikte bu cümleleri değerlendirdiğimizde Türkiye’nin bir tarafıyla ne kadar büyük bir yol kat ettiğini çok iyi görmemiz mümkün. Bir tarafıyla da bu saldırıların neye yapıldığını anlamamız mümkün. Eğer Türkiye eski Türkiye olarak kalsaydı, kimsenin Türkiye ile bir derdi olmazdı. Bu Türkiye artık iha ve sihalarıyla, kendi ürettiği silahlarla, helikopterlerle bambaşka yere gelmiş bir Türkiye. Korktukları, endişe ettikleri, daha da büyümesinden kaygı duydukları bu Türkiye’yi siz inşa ettiniz. 22 yıldır Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşlığı yaparak 22 yıldır her türlü zorluğa ve güçlüğe rağmen milletin adamının arkasında dimdik durarak bambaşka bir Türkiye inşa ettiniz. Bu Türkiye boyun eğen bir Türkiye değil. Bu Türkiye ve bu Türkiye’yi yönetenler yalnızca milletinden talimat alanlar olduğu için problemler yaşıyoruz. Ama hiç kimse şüphe duymasın. Biz yalnızca milletimizden talimat almaya devam edeceğiz. Aynı zamanda Ak Parti’nin kadroları, sadece kongrelerde seçilmiş listelerden ibaret de değildir. Yakasında rütbesi olmayan, ama gönlünde bu davaya inanç en yüksek mertebede olan dava adamlarının partisidir ve onların gücüyle çalışmasını sürdüren bir siyasi harekettir. 22 yıllık iktidarlığımız döneminde çok büyük işler yaptık. Türkiye’yi bambaşka bir Türkiye’ye çevirdik. Türkiye’yi aldığımız noktadan bambaşka noktaya götürdük. Daha kat edecek yolumuz çok. Savunma sanayide yerlilik oranımızın bu mertebelerden yüzde yüz mertebe çıkması lazım. Enerjide tam bağımsız Türkiye’yi inşa etmemiz lazım. Ekonomide tam bağımsız Türkiye’yi inşa etmemiz lazım. Savunma sanayide tam bağımsız Türkiye’yi inşa etmemiz lazım ve her şeyiyle dünyanın egemenleri karşısında diz çökmeyen Türkiye’yi inşa etmemiz için Recep Tayyip Erdoğan’ın bu güçlü yolculuğunun sürdürülmesi lazım ve bu yolculuğa da her birimizin destek olması lazım. O yüzden bugün, merkez ilçe kongremizi yapıyoruz.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Adnan Günnar, Nazım Maviş’in konuşmasını işaret ederek; “Ancak her şeyi bu kadar kısa zamanda özetleyebilecek konuşmayla yüreğimizi ferahlattı.” dedi.

Günnar, “İl Başkanımızın dediği gibi, kapı kapı dolaşarak insanları ikna edelim. Algıyı düzenlememiz gerekmektedir. Türkiye’nin prestijini artırdığımız bu hizmetleri teşkilatlar olarak vatandaşımıza her yerde kapı kapı dolaşarak anlatmamız lazım. Anlatacak çok şeyimiz var. Samsun’da hayatında Ak Parti’ye oy vermemiş ve hatta Recep Tayyip Erdoğan’a önyargıyla yaklaşan arkadaşımla görüştüm ve bana şunu söyledi: Uzun zamandan sonra ilk defa kendimi Recep Tayyip Erdoğan’a yakın hissediyorum. Yine ona oy vermeyeceğim ama kendimi ona yakın hissediyorum çünkü oy verebileceğim hiçbir lider ve parti yok. Bu bile sevindirici bir gelişme."

Kan bağış kampanyasına davet Kan bağış kampanyasına davet

"Sizlerle beraber o büyük felaketi birlikte atlattık"

Sözlerini sürdüren Günnar, Ayancık’taki sel felaketinde teşkilatın ne kadar güçlü olduğunu gördüğünü söyledi. Günnar, “O selin komutanları 2 kişiydi. Buraya onlarca vali geldi. Bir sürü genel müdür, bürokrat geldi. Hepsinden Allah razı olsun ama 2 tane komutan vardı. Ben burada günlerce kaldım. Bu komutanlar Nazım Maviş ve Uğur Giresun’un başkanlığındaki il ve ilçe teşkilatlarıydı. Sizlerle beraber o büyük felaketi birlikte atlattık. Sabahlara kadar aç, susuz, uyumadan o günleri atlattık. Ben bunu gördüm. Yaşadım. Sizlerle birlikte koordinatörlük görevini gerçekleştirdiğim için ayrıca mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

Merkez İlçe Başkanlığı’na yeniden başkan seçilen Ali Gündoğdu’nun listesinde, Nihat Sarı, Oktay Yoğurtçu, Mustafa İstek Yütük, Büşra Kabal Yapça, Aysel Çebi, Sedat Bayrak, Burak Akbez, Cihan Candar, Gülhan Ustaoğlu, Kadir Demir, İsmet Gündoğdu, Adem Mehmetbeyoğlu, Emre Balcı, Fatma Özan, Selahattin Çırak, Yusuf Çelebi, Kerem Gençgün ve Nevzat Karakurt bulundu. 

Muhabir: Merve Yerli