Basın mensuplarından gelen sorular üzerine Sinop Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapan Belediye Başkanı Metin Gürbüz, konuşmasında şunları ifade etti;

Çukurbağ Mezarlığı genişliyor

“Uzunca bir zamandır Çukurbağ Mezarlığı’nda mezar yeri dolmuştu. Biz yeni bir alanda yaklaşık 600 kişilik bir mezar yeri oluşturuyoruz. İstinat duvarları atılıyor. En kısa zamanda da define hazır hale getireceğiz.

Teknik arkadaşlarımız parsel çalışmalarını yaptı. Daha fazlaydı bu yer ama Çukurbağ mevkisinde mebran arıtma tesisi için ayırdık.”

Sinop’a 3 yeni arıtma tesisi kazandırılacak

Sinop’a 3 tane arıtma tesisi planlanıyor. İhalesi de çıkmak üzere. Bir tanesi Kuzey biyolojik arıtma tesisi. İkincisi Güzey biyolojik arıtma tesisi. Üçüncüsü de Çukurbağ mevkisinde membran arıtma tesisi. Yer tahsisi ile ilgili girişimleri başlattık. Bu tesislerimizi biz hayata geçirdiğimizde Sinop plajları eskiden olduğu gibi mavi bayraklı plajlar özelliğine kavuşmuş olacak.

Bu yaz başında kolektörlerimizle ilgili yenilemeler yaptık. Özelikle güney plajlarında tıkanıklıktan, eski hatlardan kaynaklı olarak altyapı çalışmalarının projelerin uzun zamandır ihale beklemesinden dolayı biz kolektörlerimizi lokal olarak temizledik ve yeni kanalizasyon kolektör hatları inşa ettik. Bir arıza olmadığı durumlarda güney plajlarımıza bir kanalizasyon kaçağı olmadı.

Kanalizasyon sistemindeki tıklanmaların nedeni polyester içerikli temizlik ürünleri

Fakat özellikle buradan yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen ıslak mendil veya polyester içerikli temizleme ürünlerini sisteme atmasınlar. Onlar pompalarımızı sık sık devre dışı bırakıyor. Hem arızaları masraflı, hem zahmetli, aynı zamanda da denizlerimizi kirletiyor. Terfi istasyonlarımızda pompaların sık sık arıza yapmasının nedeni özellikle polyester içerikli materyallerin, temizlik ürünlerinin evsel atık sistemlerine atılması.

Sinop’ta şehit itfaiye personelleri anıldı Sinop’ta şehit itfaiye personelleri anıldı

Şebeke içerisinde erimediği için pompalarda tıkanmalar oluyor. Yurttaşların biraz daha hassasiyet göstermesini istiyorum. Özellikle 13 mahallemizde ve yaz aylarında yaşanan büyük yoğunlukta, çok fazla çevre kirliliğine neden olan unsurlarla karşılaştık.

Mümkünse gelen misafirlerimizden hem de kentte yaşayan yurttaşlarımızdan temizlik saatlerine, çöp çıkarma saatlerine riayet etmelerini istiyorum. En iyi temizlik kirletmemektir. Çöpleri çöp konteynerlerine ve bizim belirttiğimiz saatlerinde çıkarmalarını önemle talep ediyorum.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen