İSTANBUL (AA) - Biletbayisi.com, yurt dışı uçak bileti satışlarında 2024'ün ilk üç çeyreğinde yurt dışı uçak bileti satışlarının yüzde 37 artış gösterdiğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, özellikle 2024 itibarıyla Avrupa, Amerika ve Asya'dan yoğun ilgi gören Türkiye merkezli uçak bileti platformu, doluluk oranlarında ve satış hacimlerinde rekorlara koşuyor.

Biletbayisi.com verilerine göre, 2024'ün ilk üç çeyreğinde yurt dışı uçak bileti satışları yüzde 37 artış gösterdi. Özellikle tatil sezonlarında ve bayram dönemlerinde satışlar yüzde 50'nin üzerine çıktı. Büyüme sadece satış sayılarıyla sınırlı kalmadı, doluluk oranlarında da bir iyileşme kaydedildi. Geçen yıl yüzde 72 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 83'e çıktı.

Türkiye'den yurt dışına olan talep giderek artarken, çok tercih edilen destinasyonlar arasında Avrupa'nın büyük şehirleri yer alıyor. Amsterdam, Londra, Paris, Berlin gibi metropoller Türk turistlerin tercihi arasında üst sıralarda yer alırken, Orta Doğu'ya yönelik uçuşlarda ise Dubai, Doha ve Abu Dabi, Amerika kıtasında ise New York, Los Angeles gibi şehirler de tercih edilen yerler arasında öne çıkıyor.

- Vizesiz ülkeler ve uygun fiyatlı destinasyonlar, Türkiye'den yüksek talep görüyor

Son yıllarda Türk turistlerin seyahat alışkanlıklarında önemli değişiklikler gözlemleniyor. Daha önceleri sadece yaz tatillerinde yoğunlaşan yurt dışı seyahatleri, artık yılın her dönemine yayılmış durumda. Özellikle vizesiz ülkeler ve uygun fiyatlı destinasyonlar, Türkiye'den yüksek talep görüyor. Biletbayisi.com'un sunduğu kampanyalar, promosyonlu bilet seçenekleri ve erken rezervasyon fırsatları da bu ilgiyi artıran önemli etkenler arasında yer alıyor.

2024 itibarıyla Türkiye'den yurt dışına satılan toplam 1,5 milyon bilet sayısıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40'lık bir artış yaşandı. İş seyahatleri ve uluslararası toplantılar için alınan biletlerde yüzde 25'lik bir büyüme kaydedildi.

Ordu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Ordu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Biletbayisi.com sadece Türkiye'den yurt dışına değil, yurt dışından da Türkiye'ye uçuşlarda güçlü bir büyüme sergiliyor. Avrupa, Amerika ve Asya'daki kullanıcıların platforma ilgisi son iki yılda yüzde 60 arttı.

- "Yenilikçi yaklaşımların meyvelerini aldık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Biletbayisi.com CFO'su Ömer Kodet, şirketin elde ettiği bu başarının arkasında güçlü bir altyapı ve müşteri odaklı hizmet anlayışının yattığını belirtti.

Kodet, artan bilet satışlarıyla birlikte müşteri memnuniyetinde de yüksek bir artış yaşandığını aktararak, "Tüm dünyaya yayılma hedefimiz kapsamında, kullanıcılarımızın uçak bileti deneyimini kolaylaştırmak ve seyahat süreçlerini optimize etmek için çalışıyoruz. Yenilikçi yaklaşımların meyvelerini aldık." ifadelerini kullandı.

Dijitalleşme stratejileri kapsamında, kullanıcı deneyimini mükemmelleştirmek ve platformu daha da büyütmek için çalıştıklarını vurgulayan Kodet, Türkiye'nin seyahat alışkanlıklarını dünyaya taşıyarak global bir marka olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kodet, Biletbayisi.com gelecek birkaç yıl içinde yeni pazarlara açılarak büyümesini katlamayı planladığına değinerek şunları kaydetti:

"Havayolu taşımacılığındaki canlanma, insanların tekrar seyahat etme özgürlüğüne kavuşmasıyla hızlandı. Biletbayisi.com olarak bu dönemi en iyi şekilde değerlendirdik ve hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarda liderliğimizi pekiştirdik. Dünya küçüldü ve insanlar her zamankinden daha fazla seyahat ediyor. Biletbayisi.com olarak biz de kullanıcılarımıza en uygun seçenekleri sunmak için buradayız."

Kaynak: aa