BOLU (AA) - Bolu'da otomobilinin lastiklerinde uyuşturucu ele geçirilen sanığa 22 yıl hapis ile 60 bin lira para cezası verildi.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "uyuşturucu madde ticareti" suçundan yargılanan tutuklu sanık, İran uyruklu M.R. ve avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından savunma yapan sanık M.R, önceki ifadelerini tekrar ederek suçsuz olduğunu savundu.

Türkiye'ye iş görüşmesi için geldiğini ileri süren M.R, "İş sözleşmesi imzalamak için yanına gittiğim kişi, bana Türkiye sınırını geçtikten sonra İstanbul'a getirilmek üzere aracıma havyar yükleneceğini, yolda çevirme olursa Türk polisinin para cezası yazabileceğini, ceza yazılırsa parayı kendilerinin ödeyeceğini söylediler. Türkiye'de bir kamyondan tanımadığım şahıslar tarafından aracımın lastiklerine havyar olarak zannettiğim uyuşturucu maddeleri yüklediler. Bu iş için bana 100 bin lira teklif etmişlerdi." ifadelerini kullandı.

5. Esenler Kısa Film Yarışması başvuruları başladı 5. Esenler Kısa Film Yarışması başvuruları başladı

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık M.R'nin 22 yıl hapis ile 60 bin lira para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

- Olay

Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde 18 Şubat'ta uygulama yapan Bolu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir otomobili durdurmuştu.

Otomobilde narkotik köpeğiyle yapılan aramada, aracın lastiklerine uyuşturucu gizlendiği tespit edilmiş, ekipler tarafından sökülen lastiklerin içerisinde 6 kilo 150 gram sentetik uyuşturucu bulunmuştu.

Gözaltına alınan yabancı uyruklu M.R, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı.

Kaynak: aa