Türkiye’nin en eski panayırlarından biri olan ve bu yıl 9-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Boyabat Panayırı büyük bir katılımla sürüyor. Panayırın en kalabalık anları ise hafta sonunda yaşandı.

SIRIK KEBABI 800 TL
Panayırda lunapark, emtia alışverişinin yanı sıra yiyecek-içeceklerde büyük ilgi görüyor. Şu ana kadar yüzlerce kilo sırık kebabının tüketildiği panayırda kebabın kilosu 800 TL'den satılıyor. Boyabat Pirincinden yöreye has bir çok gıda maddesinin satışının da gerçekleştirdiği panayırda çevre il ve ilçelerden 600'ün üzerinde esnaf tezgah açtı. Sinop ve çevresinden binlerce vatandaş da panayıra akın etti. 

BU YIL KATILIM DAHA FAZLA
Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara, hafta sonunda ekibi ile birlikte panayıra gelerek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vitrinhaber'e konuşan ve bu yıl panayıra hem esnaf, hem de vatandaşın katılımının önceki yıllara oranla daha yüksek olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hasan Kara, panayıra en çok kadınların ilgi gösterdiğini söyledi. Bu yıl 600'ün üzeninde esnafın panayırda tezgah açtığını kaydeden Kara, katılımdan memnun olduklarını dile getirdi. 

Asırlar boyunca yapılan etkinliğin Boyabat'ın tanıtımı ve ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını hatırlatan Başkan Kara, tüm vatandaşları panayıra davet etti.

Sinop’ta trafik kazası Sinop’ta trafik kazası

Başkan Hasan Kara, Vitrinhaber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi; "

Bu sene 600’ün üzerinde esnaf panayırda tezgâh açtı. Geçen sene 300 iken bu sene iki katını geçti. Hatta biz belediye meclisi kararıyla parselleri ucuz tuttuk. Buna rağmen gelir geçen seneki gelirin 2 katına çıktı. Başta gelir müdürümüz Mesut Bey ve zabıta arkadaşlarımız sağ olsunlar, hepsi büyük fedakârlık içindeler. Hepsine teşekkür ediyorum. Yeni panayırlarda buluşmak üzere diyorum.

Panayır dendiğinde çoğunlukla kebap ve üzüm akla gelir çoğunlukla. Biz de bu geleneği, inceliği yaşatalım istiyoruz.”

Muhabir: Merve Yerli