CHP Erfelek İlçe Başkanı Soner Öztürk, ilçe pazarının kurulduğu ve ilçenin en yoğun olduğu gün olan Cuma gününde Devlet Hastanesinde görevli dahiliye doktorunun Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçe dışına görevlendirildiğini belirterek, duruma tepki gösterdi. 3 mahalle ve 46 köyden oluşan Erfelek’te yapılan bu uygulamanın ilçe halkını mağdur ettiğini belirterek, bu yanlıştan bir an evvel dönülmesi gerektiğini söyledi.

Öztürk; “Sayın Sinop İl Sağlık Müdürü; Her ne kadar Sinoplu olsanız da Sinop ve İlçelerini tanımadığınızı Erfelek Devlet Hastanesinde yapmış olduğunuz uygulama ile tescil etmiş oldunuz. İhtiyacınız olduğunu düşüğümden size biraz ilçemizi tanıtayım; İlçemizin pazarı Cuma günüdür. İlçemiz 3 mahalle ve 46 köyden oluşur. 
Anlaşılacağı üzere köy nüfusu yoğun olan ilçemizde köy halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe merkezine ziyaretleri, bununla beraber en yoğun hastane ziyaretleri de Cuma gününe denk gelmektedir.


Ancak yapmış olduğunuz uygulama ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe merkezine yoğun olarak geldikleri gün, yani Cuma günü Erfelek Devlet Hastanesinin dahiliye doktorunu Erfelek dışında görevlendirmek gibi bir gaflete, bir yanlışa imza atmış olduğunuzu üzülerek öğrenmiş bulunuyorum.
Erfelek halkı, ihtiyaç halinde yapmış olduğunuz görevlendirmeleri anlayışla karşılayacaktır, hemşerilerim bu feraseti sizlere gösterecektir ancak ilçemizin en ihtiyaç duyduğu gün yapmış olduğunuz değişiklik, bu görevlendirme en hafif tabiri ile Erfelek halkına hakaret niteliğindedir.
Size tavsiyem bu yanlıştan, bu hatadan en kısa sürede dönmenizdir.
Şunu da bilmenizi isterim ki, aksi takdirde Erfelek halkı kendisini hiçe sayanlara tepkisini gösterecek kudrete sahiptir. 
Ayrı olarak vatandaşlarımızın sorgulamak istediği bazı konuları da ilave etmek istiyorum İl sağlık müdürümüzde bir Erfelekli olarak bu konudan rahatsız olduğuna inanıyorum peki bu uygulamayı kim neden yapıyor veya yaptırıyor bu konuları da Milletvekillerimize sormak istiyorum. Dr. Nazım Maviş Barış Karadeniz
Bir çift lafımda iktidar partisinin yetkililerine; 3 harfli marketlerin şikayeti ve yönlendirmesiyle - bu durumun altını özellikle çiziyorum - karpuz satmak isteyen köylüyü engellemek için verdiğinizin eforun onda birini keşke Cuma günleri ilçemizden farklı bir yerde görevlendirilen dahiliye doktorumuz için verseydiniz” dedi.  
 

Kaynak: Vitrin Haber Gazetesi