Gerze Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısında alınan kararları yayımladı. Toplantıda alınan kararlar gereğince Gerze Belediyesi Emir ve Yasakları Yönetmeliğinde oy çokluğuyla değişikliğe gidildi.

Sinop’un efsane radyo sunucusu yeniden yayında Sinop’un efsane radyo sunucusu yeniden yayında

Buna göre Gerze’de Cumartesi günleri saat 17.00’den sonra yüksek ses çıkaran tadilat çalışmaları yasaklanırken, Pazar günleri de “ev içi tadilat” çalışmaları da dahil tüm çalışmalar gün boyu yasaklandı.

Gerze Belediyesi Emir ve Yasakları Yönetmeliği kapsamında alınan kararlar

Gerze Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliğinin 5. Madde 7. Fıkrası Konut bölgesinde de yakın çevresinde, yapım işlerinde kullanılan gürültü çıkaran alet ve iş makineleri ile kış mevsiminde; hafta içi ve cumartesi günleri 08:00-19:00 10:00-19:00 saatleri dışında, yaz mevsiminde hafta içi ve cumartesi günleri 08:00 20:30, Pazar günleri 10:00-19:00 saatleri dışında çalışma yapmak, gürültüye duyarlı bölgelerde ve genel sınav günlerinde (okul, üniversite, hastane, yaşlılar vb.) çalışma yapmak Zabıta Müdürlüğünden alınacak özel izne bağlıdır.

Söz konusu maddenin belediyemize yapılan şikayetlerin değerlendirilmesi sonucu; "Konut bölgesi ve yakın çevresinde, yapım işlerinde kullanılan ve gürültü çıkaran alet ve iş makineleri ile kış mevsiminde hafta içi 08.00-17.00 saatleri dışında, yaz mevsiminde hafta içi 08.00- 20.00 saatleri dışında çalışma yapmak yasaktır. Yaz ve kış aylarında Cumartesi günü için 10.00-17.00 saatleri arasında uygulanması, Pazar günü, dini ve resmi günlerde ise ev içi tadilat çalışmaları da dahil olmak üzere çalışma yapmak yasaktır.

Gürültüye duyarlı bölgelerde (okul, üniversite, hastane, yaşlılar evi vb.) çalışma yapmak Zabıta Müdürlüğünden alınacak özel izne bağlıdır.

Yaz aylarında 15 Haziran 15 Eylül tarihleri arasında trafiğin yoğun olduğu yerler olan Köşk Caddesi, İskele Caddesi, Zincirlikuyu Caddesi, Okullar Caddesi, Samsun Caddesi inşaat yapmak ve gürültü çıkaran aletler ile çalışmak yasaktır.

Yurt genelinde uygulanan liselere geçiş ve üniversitelere giriş sınavlarının yapılacağı merkezlerin yakın çevresinde şantiye faaliyetleri, müzik yayını, açık hava faaliyetleri ilgili sınavın yapılacağı tarihlerden 1 gün öncesinden sınav bitiş saatine kadar sürdürülemez. Ulusal düzeyde uygulanan diğer sınavlar için de bu faaliyetlere kısıtlama getirilebilir." şeklinde değiştirilmesine karar verilmiştir.

10. madde 22. fıkra olarak da Bina cephesindeki uygulamalar ile ilgili kurulan iş iskelelerinde "file" uygulamasına geçilecek, cephedeki imalatlar tamamlanıncaya kadar fileler muhafaza edilecektir. Özellikle Turizm bölgesi olan İlçemizde, Yaz ayında Köşk Caddesi, İskele Caddesi, Zincirlikuyu Caddesi, Okullar Caddesi, Samsun Caddesi uygulanan inşaat yasağı süresince yerleşim alanlarındaki binaların cephe imalatları tamamlanmamış ise 15 Haziran öncesinde görüntü kirliliği oluşturmama adına file ile örtülecektir. Ayrıca bu inşaat alanlarında bulunan hafriyat, moloz, kum birikintileri arsadan uzaklaştırılacaktır. İnşaat alanına dışardan 3. kişilerin girmesini ve görüntü kirliliğini önlemek amacıyla arsa etrafı güvenlik paneli ile çevrilerek gerekli ikaz tabelaları asılacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi