Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 2025 yılında kutlayacağı 50. kuruluş yıldönümünü özel bir logo tasarımıyla kutlamaya hazırlanıyor. Bu amaçla toplam 50 bin TL ödüllü bir yarışma düzenleyen Üniversite Yönetimi, yarışmaya yönelik şartnameyi de internet sitesinde yayımladı.

Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından birisi olan Bursa Uludağ Üniversitesi, eğitim-öğretimde yarım asrı geride bırakmaya hazırlanıyor. 2024-2025 eğitim-öğretim dönemiyle birlikte 50. kuruluş yıldönümü kutlamalarını da başlayacak olan Üniversite, bu özel yılda yapacağı tüm etkinlikleri yarışma sonunda seçilecek 50. yıl logosu ile tanıtacak.

Yarım asırlık yolculuğu anlatacak

Üniversitenin 50. yılına özel olarak herkesin katılımına açık bir logo yarışması başlattıklarını açıklayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; yarışma için son başvuru tarihinin 15 Eylül 2024 olduğunu, sonuçların ise 23 Eylül 2024’te açıklanacağını belirtti. Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Üniversitemizin tarihini, başarılarını ve önemli kilometre taşlarını vurgulamak ve 50 yıllık gelişim öyküsünü bir logo ile belgelemek için 50. Yıl Logo Yarışması düzenledik. Üniversitemizin logosuyla birlikte kullanılacak olan 50. yıl logosu ile Bursa Uludağ Üniversitesi’nin misyonu, vizyonu, tarihil gelişimi, eğitim ve öğretime kattığı değer, son dönemde büyük ivme kazanan Ar-Ge çalışmaları ve elbette öğrenci odaklı eğitim anlayışının yansıtılmasını amaçlıyoruz. Üniversitemizin 50 yılını temsil edecek olan logo, 2025 yılında düzenlenecek olan her türlü etkinlik, duyuru, basılı materyal, dijital ortam ve TV programlarında kullanılacaktır” dedi.

Birinciye 35 bin TL

2024-2025 Akademik yılının başlamasıyla birlikte logonun tüm organizasyonlarda kullanılacağını bilgisini de paylaşan Rektör Yılmaz; “Yarışmada birinci seçilecek logo tasarımının sahibine 35.000 TL + başarı sertifikası, ikinciye seçilecek tasarımın sahibine 10.000 TL + başarı sertifikası, üçüncü seçilecek tasarımın sahibine de 5000 TL + başarı sertifikası verilecek. Yarışmamızda üç de mansiyon ödülü olacak ve onlar da “Jüri Başarı Ödülü Sertifikası” ile ödüllendirilecek. Ayrıca 50 tasarım için “50. Yıl Jüri Sergileme Ödülü” sertifikası verilecek” açıklamasında bulundu.

Yarışmaya katılmak isteyenler tasarımlarını https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSIYk2UCVGnT-xcuwrV_Q4bwjPRcSJHfOp3YK3szP9FD3HRQ/viewform?usp=sf_link adresine gönderebilecek.

Kaynak: iha