Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl üniversiteye ilk defa yerleşen 3 bin öğrenciye 15 bin TL eğitim desteği verecek.

Büyükşehir Belediyesi, 13 Ağustos’tan önce Diyarbakır’da ikamet eden ve üniversiteye ilk kez kayıt yapan öğrencilere eğitim desteği verme kararı aldı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülecek proje kapsamında devlet ile özel üniversiteleri yüzde yüz burslu kazanarak ilk defa üniversiteye kayıt yaptıran 30 yaş ve altı 3 bin öğrenciye, 2 ay arayla 5’er bin TL olmak üzere toplam 15 bin TL eğitim desteği verilecek.

Başvurular 3 Ekim’de başladı

3 Ekim’de başlayan müracaatların, 1 Kasımda sona ereceği belirtildi. Öğrencilerin belediyenin sayfasına TC ile isim soy isimlerini girerek başvura yapabileceği bildirildi. Devlet Üniversitelerine Genel Yetenek Sınavıyla yerleşen öğrenciler ile Vakıf, Özel üniversitelere yüzde 100 burslu yerleşen öğrencilerin ise belgelerini elden teslim ederek başvuru yapabilecekleri dile getirildi.

Elazığ’da ‘Su altı arama ve kurtarma’ eğitimi gerçekleştirildi Elazığ’da ‘Su altı arama ve kurtarma’ eğitimi gerçekleştirildi

Başvuru evraklarının kontrol edilmesinin ardından belirlenen tarihlerde söz konusu desteklerin öğrencilerin hesaplarına yatırılacağı kaydedildi.

Kaynak: iha