Esenler Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen Sinop Çakıldak Karakucak Güreşleri ve Yayla Şenlikleri güreş severleri ve bölge halkını bir araya getirdi.

Yurt genelinde ve çevre illerden bir çok pehlivanın katılarak ter döktüğü güreşlerde adeta nefesler tutuldu. 

Sırık kebaplarının pişirildiği şenlikte kazanlar dolusu keşkek etkinliğe katılanlara ikram edildi. 

Siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliğe her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi büyük oldu. 

BAŞPEHLİVAN YALÇIN SÖZEN OLDU
25 boyda 278 sporcunun katılımıyla gerçekleşen güreşlerde; baş pehlivanlık kategorisinde karakucak güreşleri altın kemerli baş pehlivanı Samsunlu Yalçın Sözen birinci, Balkan şampiyonu Mehmet Can Kaya ikinci olurken, Mustafa Cebeci ile Arif Güler üçüncülüğü paylaştı. 

Basalti kategorisinde ise Kemalcan Avcı birinci, Faruk Bafralı ikinci, Sadık Kuzu ve Doğancan Ergin ise üçüncü oldu.

TOKİ ŞEHİT FATİH ERER SPOR KULÜBÜ TAM KADRO KATILDI
Ayrıca güreşlerde; TOKİ Şehit Fatih Erer Spor Kulübünden; başpehlivanlık kategorisinde Arif Güler, başaltı kategorisinde de Kemalcan Avcı ve Faruk Bafralı, antrenörler Adil Yığit ve Mustafa Yiğit ile  birlikte toplam 25 sporcu Kulüp Başkanı Necip Tekin önderliğin de organizasyona katılarak Sinop'u ve kulübü başarıyla temsil etti.

Bu arada Çalkıldak Karakucak Güreş Ağalını ise CHT Demir-Çelik sahibi Cahit Tarakçı kazandı.

Sinop’ta 120 Orman Köyüne Yangın Eğitimi Sinop’ta 120 Orman Köyüne Yangın Eğitimi

Esenler Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Enver Tabakoğlu, güreş ve şenliklere iştirak eden herkese teşekkür etti.

Editör: Merve Yerli