Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Gerze ilçe başkanlığı 38. genel kurulu bu gün yapıldı. Genel kurul divanın teşekkülü, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gündem maddelerinin okunup oylanması ve konuşmalar ardından seçimlere geçildi. CHP Sinop İl Başkanı Avukat Aykut Cem Yalçınkaya ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'da birer konuşma yaptı.  Genel kurulda, Hasan Coşkun, Ercan Çelebi ve Mustafa Baş'ın listeleri yarıştı. 

Sinop'ta futbol heyecanı başlıyor Sinop'ta futbol heyecanı başlıyor

Genel kurulda toplam 89 oy kullanılırken 4 oy geçersiz sayıldı. Oyların 39'unu alan Mustafa Baş, yeni ilçe başkanı oldu. Ercan Çelebi 35, Hasan Coşkun ise 11 oyda aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı. 

İŞTE YENİ YÖNETİM
Mustafa Baş'ın başkanlığı oluşan yeni yönetimde şu isimler yer alıyor; Emine Akgün, Alper Arslan, Safiyye Aydın, Barış Başar, Lütfi Çavdar, Erdal Çaylı, Cumhur Çetin, Nuray Demirbaş, Hasan Eren, Ömer Olcay Kaya, Esra Terkan, Erol Yıldız.

MUSTAFA BAŞ KİMDİR?
1982 yılında ilçemize bağlı Belören köyünde doğdu. Eğitimini Gerze’ de tamamladı. 12 yıldan bu yana Gerze Sanayi Sitesinde esnaflık yapmaktadır. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP’ den İl Genel Meclis Üyesi olarak seçilmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Muhabir: Merve Yerli