Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Kadın Kolları, son dönemde artan kadın cinayetlerine karşı sesini yükseltti. İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Gökçe ve Kadın Kolları üyelerinin katılımıyla yapılan basın açıklamasında, kadınların güvenli bir yaşam hakkı için mücadelelerinin devam edeceğine vurgu yapıldı.

SOKAKLARDA HUZUR İSTİYORUZ!

CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer, İstanbul’da 4 Ekim Cuma günü iki kadının katledilmesine tepkisini dile getirerek “Artık sokaklarımızda korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz. Kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce, endişe duymadan yaşayabilecekleri bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız.” dedi.

Kadın cinayetlerinin sadece bireysel vakalar olarak ele alınmaması, toplumsal bir sorun olarak bakılması gerektiğinden bahseden Tümer, “AKP iktidarı döneminde, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde ciddi bir artış yaşanmıştır. Bu artış, hükümetin gerekli önlemleri almada yetersiz kalması ve caydırıcı politikaların uygulanmamasıyla daha da derinleşmiştir. Devletin ve toplumun tüm kesimlerinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda daha etkin adımlar atması gerekmektedir. 6284’ün etkin uygulanması, caydırıcı cezaların artırılması ve kadınların hak ettikleri güvenli ortama kavuşması için hep birlikte kararlı bir duruş sergiliyoruz.”

6284’Ü ETKİN UYGULAYIN!

Açıklamalarını sürdüren Tümer, “İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle başlayan süreç, kadınların güvenliğini daha da tehlikeye atmış, şiddetle mücadelede zayıf bir duruş sergilenmiştir. Bu geri adımlar, kadınların hayatlarını koruyacak mekanizmaların zayıflatılmasına neden olmuştur. AKP’nin kadınlara yönelik bu umursamaz politikalarını kabul etmiyoruz. 6284’ü etkin uygulayın!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, kadınların özgür ve güvenli bir şekilde yaşama hakkını savunmaya ve bu yolda gereken her türlü mücadelenin öncüsü olmaya devam edeceğiz.

İstanbul Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde hayatını kaybeden kadın kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu olayın bir daha yaşanmaması için sesimizi daha gür bir şekilde duyurmaya ve çözüm üretmeye kararlıyız.

Kadınların sokaklarda korkuyla değil, huzurla, güvenle yürüdüğü bir Türkiye için, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girdiği bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir.” diye konuştu.

Tümer, son olarak bugünün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü olduğunu ancak kız çocuklarına yapılan haksızlıklar ve kötülükler nedeniyle İl Kadın Kolları olarak kutlamayı reddettiklerini söyledi.  

Dalkıran Ekrem İmamoğlu’nun A takımında Dalkıran Ekrem İmamoğlu’nun A takımında

Muhabir: Merve Yerli