Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanlığı, CHP’nin önceki dönem eski il yönetim kurulu üyesi emekli öğretmen Nurten Aşçı için tören düzenledi. Törene, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Belediye Başkan Yardımcısı Aysun Özsönmez, partililer, ailesi ve sevenleri katıldı.

Karda kayan kamyon şarampole yuvarlandı Karda kayan kamyon şarampole yuvarlandı

Burada bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, Nurten Aşçı’nın Sinop’u ilgilendiren bütün sorunlara duyarlı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bugün Nurten Aşçı öğretmenimizi ebedi yolculuğuna uğurlayacağız. Bugün iyi bir eşi, iyi bir anneyi, iyi bir öğretmeni, iyi bir cumhuriyet sevdalısını, iyi bir Cumhuriyet Halk Partili, iyi bir dostu kaybettik. Cumhuriyet aydını, cumhuriyet öğretmeni, cumhuriyet kadını gibi sıfatlar bir insana ne kadar yakışıyorsa, Nurten Aşçı öğretmenimize de o kadar yakışıyordu. Kendisini kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Başta kıymetli ailesine, sevenlerine, dostlarına, partimize tekrar baş sağlığı diliyorum.” 

CUMHURİYET KADINI BİR ÖĞRETMENDİ

Hayatını kaybeden Nurten Taşçı’nın yakın arkadaşı Nevin Taşan ise, yollarının kesiştiği günden bugüne iyisiyle kötüsüyle birçok anı biriktirdiklerini belirterek, “32 yıl önce hayatıma giren, çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Can dostlarımdan biri oldu. Nurten, cumhuriyet kadını bir öğretmendi. Atatürkçü çağdaş çocuklar yetiştiren biriydi. Onunla ilgili o kadar çok anım var ki. Anlatmaya kalksam zaman yetmez. Emeklilik onu durduramadı. Aydınlık zamanlar için, ilerleyen yaşına rağmen CHP’de siyaset yaptı. Nurten Aşçı, benim ve arkadaşlarım için iyi bir dost olarak kalacak. Onu hep güzel anılarla yaşatacağız. Nurten’i uğurlamak, ona veda etmek o kadar zor ki benim için. Işıklar yoldaşı olsun. Hoşça kal can yoldaşım, can arkadaşım.” diye konuştu.

Yapılan duanın ardından Nurten Aşçı’nın cenazesi Alaaddin Camii’ne götürüldü. Aşçı’nın cenazesi, Alaaddin Camii’nde öğleni müteakip kılınan cenaze namazının ardından Erfelek Kınık Mahallesi Bülbül Küme evlerindeki Aile Kabristanlığı’nda toprağa verilecek.

Muhabir: Ümit Can Gökçen