30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla CHP, KESK, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş Görenleri Sendikası, 15 Eylül Ataevi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneği, Fenerbahçeliler Derneği, Sinop 57 Beşiktaş Derneği, UltrAslan Sinop tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

İskele Meydanı’nda gerçekleşen törende konuşan CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, “26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adım, bundan tam 102 yıl önce, tarihin gördüğü en büyük zaferlerden biri ile taçlanmış; Türk Milleti emperyalist güçlerin prangalarından kurtularak tam bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu kutlu mücadelenin başkomutanı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.“Ya istiklal ya ölüm!” diyerek yola düşen, tüm imkansızlıklara rağmen bağımsız bir Cumhuriyet kuran Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının ilk işi, egemenliği kayıtsız şartsız millete devretmek olmuştur. Bugün bizlere düşen de 102 yıl önce kurulan Cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandırarak ülkemizi kalkındırmanın yanı sıra, mazlum halklara da umut ışığı olmaktır. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk Milletinin gücüyle birlikte İstiklal Harbi ile başlayan mücadeleyi 30 Ağustos zaferiyle taçlandırmış ve tarih boyunca bağımsızlığından vazgeçmeyen Türk Milletini özgürlüğe kavuşturmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Türk Milletinin mücadelesi ve kararlılığı emperyalistlere esir düşmüş diğer uluslara da ilham kaynağı olmuştur. Üzerinden bir asır geçmesine rağmen Ulu Önder ve mücadelesi pek çok ülkede hayranlıkla anılmaktadır.” ifadelerinde bulundu.

Başkan Uzun’dan eleştirilere yanıt: “Tüm masrafları cebimden karşıladım” Başkan Uzun’dan eleştirilere yanıt: “Tüm masrafları cebimden karşıladım”

“İl ve İlçe Örgütlerimizle çok çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz”

Konuşmasında ülkenin Cumhuriyetin 2. yüzyılına yakışmayan bir biçimde yönetildiğinden bahseden Yalçınkaya, adaletin olmadığı, Milli Eğitimin akılcı ve bilimsel yaklaşımdan koparılmaya çalışıldığı, fakirliğin ve ekonomik sorunların kadercilikle açıklanmaya çalışıldığı bir dönemde yaşandığını ancak umutsuzluğa yer olmadığını aktardı. Yalçınkaya, “2. Yüzyılın ilk seçiminden zaferle ayrılarak Türkiye’nin birinci partisi haline gelen partimiz günden günde halkımızın daha çok güvenini ve inancını kazanmaktadır. Yerel seçimlerde yakaladığımız bu ivmeye yakışır biçimde, İl ve İlçe Örgütlerimizle çok çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Örgütümüzün bütün bileşenleriyle, Meclis grubumuzla, Belediye Başkanlarımızla, seçilmiş Meclis üyelerimizle birlikte İktidar yolunda çok çalışacağız. Hep birlikte öyle çalışacağız ki ülkemizi yeniden hak ettiği çağdaş, modern, laik, ekonomik refahın hakim olduğu bir yer haline getireceğiz. Demokrasi mücadelesi zor bir yolculuk olsa da hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadele rotasını "Zafer ‘Zafer benimdir..’ diyebilenindir. Başarı ise ‘Başaracağım.’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenindir." sözüyle çizmişti. Bizler de aynı kararlılıkla, aynı mücadele azmiyle birlikte hareket edeceğiz. Burada hepinizin huzurunda tüm partililerimize ve tüm hemşehrilerimize söz veriyoruz, bizler kararlıyız, çalışkanız ve hep birlikte başaracağız! Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri sayan, millet egemenliğine gönülden bağlı Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyorum.” dedi.

Törende konuşan Sinop CHP Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, her karışı şehit kanıyla sulanmış bin yıllık vatan topraklarımızı parçalayarak milletimizin istikbalini ve istiklalini hedef alan emperyalist güçlere karşı 26 Ağustos sabahında başlayan ve 30 Ağustos 1922’de muhteşem bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle, Türk milletinin makus talihini yenerek, milletin bağımsızlığı ve hür yaşam iradesini tüm dünyaya haykırmıştır. 30 Ağustos Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağının belgesi, hürriyet ve istiklalimizin ölümsüz abidesi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda temel taşı olmuş ve dünyada esaret altındaki diğer uluslara örnek teşkil etmiştir.” ifadelerinde bulundu.

Muhabir: Ümit Can Gökçen