Sinop’ta sağanak yağış etkili oldu Sinop’ta sağanak yağış etkili oldu

Sinop Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Özben, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerin emeği kutsal olduğuna değinen Sinop Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Özben, çiftçilerin ülkemizin kalkınmasının baş mimarları olduğunu söyledi. Özben mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “Çiftçilerimiz, ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, sofralarımıza ulaşan türlü nimetin üretiminde alın teri dökerek, yoğun emek sarf eden kesimlerin başında gelmektedir.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Milli ekonominin temeli ziraattır.” sözleriyle, tarım sektörünün ülkemiz ekonomisinin temel taşı olduğunu belirtmiştir. Bölgemizde tarım ve hayvancılığın kalkınması bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Bu kapsamda Sinop’umuzun, Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin destekleyicisi olacağız.
 
Bu vesileyle, emekleriyle toprağı yoğuran, sezonları süresince alın terini eksik etmeyen, soframıza gelen her türlü nimette büyük emeği geçen ve emeklerini, üretime dönüştüren tüm çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, bol kazançlı, bereketli, sağlıklı bir yıl geçirmelerini temenni ediyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
 

Editör: Merve Yerli