Sinop Kültür Merkezi’nde bugün 14.00’te gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, AK Parti Kastamonu Milletvekili ve Sinop İl Koordinatörü Metin Çelik, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman ve Sinop AK Parti Teşkilatı üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, “Biz büyük bir aileyiz. Sizler de bu büyük ailenin temel taşlarısınız. Kapıları sizlerle açıyor, yürekleri sizlerle fethediyoruz. Derdiniz memleket olsun, derdiniz halkımız olsun, derdimiz AK Parti davamız olsun. Gece gündüz demeden yılmadan, usanmadan memleketimize, halkımıza hizmet olsun. AK Parti’mizin mayasını aziz milletimiz atmış, hamurunu milletimiz yoğurmuş, kumaşını milletimiz yoğurtmuştur.” dedi.

Uğur Giresun’un ardından kürsüye çıkan AK Parti Kastamonu Milletvekili ve Sinop İl koordinatörü Metin Çelik yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Teşkilatımız halka olan sıkı münasebetiyle, halktan aldığı talepleri ilgili makamlara iletmesiyle, bu sıkı irtibatla bugünlere gelmiştir. Bu sıkı irtibatı asla geriye düşürmememiz gerekiyor.

Pandemiyle başlayan bir süreç ve ardından bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Hükümetimizin uyguladığı programla bunu aşacağız. Kimsenin bundan endişesi olmasın. Bu süreçte bize düşen bu programı halkımıza en iyi şekilde anlatmalıyız.” dedi.

Metin Çelik’e konuşması için teşekkür eden AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Erfelek’te yaşanan sel felaketi nedeniyle ilçe halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başladı. Maviş, “Bir kere daha buradan mazlum Filistin halkının acısını paylaştığımı, yüreğimizin onlarla attığını ifade ediyor ve en kısa sürede Gazze’nin ve Filistin’in özgürlüğüne kavuşacağına onan inancımızla buradan Hamas’a ve orada direniş gösteren bütün mücahit gruplara selam gönderiyorum” dedi.

Kongre salonunu hıncahınç dolduran AK Partili vatandaşlara kürsüden seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bugüne kadar bize yol gösterdiğini çok iyi biliyoruz. Biz güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya için elimizden geleni ardımıza koymadan çalışmaya devam ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız 'Dünya 5'ten büyüktür' dedi. 'Daha adil bir dünya mümkün' dedi. 'Hiçbir savaşın kazananı olamayacağı gibi hiçbir barışın da kaybedeni olmaz' dedi.

Ama bugün Filistin'de yaşanan bir savaş değil. Bu bir savaş olsaydı koşullar en azından yakın olurdu ya da yakın olması beklenirdi. Bugün yaşanan bir savaş olsaydı savaş hukukuna da uygun olması gerekirdi. Bugün yaşanan bir savaş olsaydı bu kadar adaletsiz olamazdı çünkü savaş bile bu kadar adaletsiz olmaz.

Sinoplu karikatürist Hırvatistan’daki yarışmada finale yükseldi Sinoplu karikatürist Hırvatistan’daki yarışmada finale yükseldi

Omuzumuzdaki sorumluluk çok büyük. Bunun hakkını vermek bize düşerse eğer, geceleri uykularımız kaçmalı, yüreğimiz titremeli. Ben bir kez daha Sinop’ta sizlerle birlikte olmaktan, siz değerli yol arkadaşlarımızla olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

Muhabir: Merve Yerli