Yumuşak yapıları ve bebeklik döneminden itibaren rahatlıkla kullanılabilmeleri bu oyuncak çeşitlerinin avantajları arasındadır. Peki, çocuklar peluş oyuncakları neden bu kadar çok seviyor. İşte yanıtlar!

●      Rahatlatıcıdır!

Öncelikle peluş oyuncakların çocuklar üzerinde rahatlatıcı bir etkisinin olduğu biliniyor. Yumuşak ve tüylü bir dokuya sahip olmaları sakinleşme, rahatlama ve güvende hissetme gibi olumlu duyguları tetikliyor. Çoğunlukla çocukların uykuya dalma süreçlerinde peluş oyuncak çeşitlerinin kullanıldığını söyleyebiliriz. Yanlarında sevdikleri bir peluş oyuncağın olması, çocukların rahatlamasını sağladığından uykuya dalma sürelerinin kısalmasında da etkili oluyor. Özellikle belirli bir yaşa gelen çocuklar oyuncaklarına sarılarak uyumayı tercih edebiliyorlar. Yanlarında peluş oyuncaklarının olması çocuklara güven veriyor.

●      Hayal Güçlerini Geliştirir!

Peluş oyuncakların önemli özelliklerinden biri de çocukların hayal güçlerini geliştiriyor olmasıdır. Çocukları gözlemlediğinizde bu oyuncaklarla yaratıcı oyunlar geliştirdiklerini görebilirsiniz. Hayal dünyalarına hitap ediyor olması da çocukların peluş oyuncakları çok sevmesinin nedenlerinden biridir. Çünkü bu oyuncaklar çocuklar için bir karaktere dönüşebiliyor ve haliyle birer oyun arkadaşı da olabiliyor. Hayal dünyalarının gelişmesi onların sosyal beceriler kazanmasına da yardımcı oluyor. Özellikle sevimli peluş oyuncak modelleri bu noktada miniklerin hayal dünyalarına çok daha fazla hitap ediyor.

Gümüşhane'de Muhtarlar Günü kutlandı Gümüşhane'de Muhtarlar Günü kutlandı

●      Duygusal Bağ Kurma Yeteneği Kazandırır!

Çocukların empati yeteneği kazanmasında duygusal bağ kurmaları önemlidir. Duygusal bağ kurmalarında da peluş oyuncakların önemli bir yardımcı olduğunu belirtmek gerekir. Genellikle yemek yerken ya da uyurken oyuncaklarının da yemek yemesini, uyumasını istemeleri bundan kaynaklıdır. Bir başkasının ihtiyaçlarını anlama, bu ihtiyaçları gidermeye yardımcı olma gibi konularda çocukların kendilerini geliştirmelerini sağlamak adına peluş oyuncakların önemli olduğunun altını çizmeliyiz.

●      Güvenli Bir Arkadaştır!

İstedikleri her anda oyuncaklarının yanlarında olması ise çocukların bu oyuncakları güvenli bir arkadaş olarak görmelerini beraberinde getirir. Yeni bir deneyim yaşadıkları sırada ya da kendilerini güvende hissetmedikleri zamanlarda peluş oyuncaklarını yanlarında istemelerinin nedeni de budur. Çünkü bu gibi durumlarda yanlarında güvendikleri bir arkadaşlarının olması onları rahatlatır, daha güvende ve daha huzurlu hissetmelerine yardımcı olur.

●      Çocuklar İçin Sembolik Anlamları Vardır!

Bu arada peluş oyuncakların çocuklar için sadece bir oyuncak olmaktan çok daha öte anlamlarının olduğunu eklemek gerekir. Bu oyuncaklar sevginin, güvenin, arkadaşlığın, sadakatin bir sembolü haline gelebilir. Uzmanlara göre bunda hiçbir sakınca bulunmuyor. Çocukların genellikle peluş oyuncaklarını paylaşmak istememeleri de bu oyuncakla aralarında güçlü bir dostluk bağı kurmalarından kaynaklanıyor. Aslında bu dostluğu ve oyuncağın taşıdığı anlamları kaybetmek istemedikleri için oyuncaklarını paylaşmaktan uzak dururlar. Tüm bunların çocukların duygusal gelişimine son derece önemli katkılarda bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

Tüm bu hususlar bir arada değerlendirildiğinde çocukların peluş oyuncaklarını bu kadar sevmelerine şaşırmamak gerekiyor. Hatta her çocuğun mutlaka bir peluş oyuncağı olmalıdır ve bu sayede oyuncakların sağladığı katkılardan çocukların tamamı faydalanabilirler. Ancak elbette peluş oyuncak seçimi yaparken titiz davranmak da önemlidir. Aileler sadece güvenilir oyuncak çeşitlerini tercih etmelidir ve bu doğrultuda hangi platformlardan alışveriş yapıldığı da büyük bir önem taşır.

Peluş Oyuncak Alırken Bunlara Dikkat Edin!

Ailelerin peluş oyuncak seçiminde dikkat etmeleri gereken hususların ilki oyuncağın kolayca kopabilen parçalarının olmamasıdır. Çünkü belirli yaşlarda çocuklar nesneleri ağızlarına götürme eğiliminde olabilirler ve kolay kopan parçalar da tehlike yaratabilir. Bununla birlikte oyuncakların keskin ve sert kenarlarının olmaması da önemlidir. Peluş oyuncaklar çocukların uyurken bile yanlarında kalır ve bu nedenle zarar verebilecek sertlikte a da keskinlikte parçalarının olmaması son derece önemlidir.

Peluş oyuncakların boyutları çocukların sarılabileceği ve istedikleri yere götürebilecekleri ebatlarda olmalıdır. CE sertifikasyonu alabilmiş olan peluş oyuncak çeşitleri arasından seçim yapmakta fayda olacaktır. Bu kriterlere uygun peluş oyuncak çeşitleri ve oyun halısı seçenekleri Unigo internet sitesinde incelenebilir. Çocuklar için en güvenli oyuncak çeşitlerini ve oyun matı seçeneklerini sunan Unigo.com.tr üzerinden güvenle alışveriş yapılabiliyor.

Advertorial

Editör: İlker Önal