Bu yıl 57. kez gerçekleştirilecek Dikmen Yağlı Güreşlerine vatandaşlar geleneksel usullerle davet ediliyor. Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak bilinen ve halktan büyük ilgi gören festival bu yıl 28 Temmuz günü saat 10. 00' da başlayacak. 28 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek 57. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivalinde görev yapacak Cazgır Kemal Karga ve davul zurna ekibi, geleneksel kıyafetleriyle Gerze’ nin cadde ve sokaklarında geziyor.

Sinop’ un yöresel ezgilerini çalan davul zurna ekibi, güreşler öncesi geleneksel usullerle davet geleneğini sürdürüyor. Cazgır Kemal Karga’ nın davul zurnalı davetini ilgiyle takip eden ve cep telefonlarıyla kaydeden esnaf ve vatandaşlar da beğenilerini verdikleri bahşişle gösteriyor.

Akşam saatlerine kadar devam edecek olan festival Dikmen Şehit Ercüment Türkmen Güreş Alanında yapılacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda birçok güreşçinin katılım sağlayacağı ve aralarından Baş Pehlivan da seçilecek olan 57. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivali heyecanı şimdiden başladı.

Editör: Vitrin Gerze