Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “UEFA, Merih Demiral’a 2 maç men cezası verdi" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Tüm olumsuzluklara rağmen A Milli Futbol Takımımız Hollanda gibi bir futbol ekolüne adeta kök söktürdü. En az galip gelmiş kadar stattan başımız dik ayrıldık." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Tüm olumsuzluklara rağmen A Milli Futbol Takımımız Hollanda gibi bir futbol ekolüne adeta kök söktürdü. En az galip gelmiş kadar stattan başımız dik ayrıldık."

DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bazı basın yayın organlarında yer alan "UEFA, Merih Demiral’a 2 maç men cezası verdi" iddiasının doğru olmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"UEFA tarafından Merih Demiral hakkında açılan soruşturma henüz sonuçlanmamış olup, 2 maç men cezası verildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. UEFA, milli futbolcumuz Merih Demiral’dan savunma istemiş olup, savunma sonrasında soruşturma karara bağlanacaktır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Kaynak: iha