Durağan'da bir çok kişinin mağdur olmasına neden olan ve Sinop genelinde yüzlerce vatandaşın dolandırıldığı iddia edilen "sıfır otomobil" olayı ile ilgili başka bir firma tarafından açıklama yapıldı.  

Olayda firmalarının isminin geçtiği ve bundan rahatsızlık duyulduğu belirtilen açıklamada, konuyla ilgili yasal süreç başlatılacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

KAMUOYUNA!

Tokatlılara müjdeyi Milletvekili Arslan verdi... Yıldızeli İstasyonu hizmete giriyor Tokatlılara müjdeyi Milletvekili Arslan verdi... Yıldızeli İstasyonu hizmete giriyor

Son günlerde yaşadığımız C... Group Otomotiv firmasının zora girmesi ve ödeme zorluğu yaşaması hadisesi hepimizi derinden etkiledi. Bu talihsiz hadise sonrası yaşanan mağduriyetler üzerinden bize ve firmamıza yapılan alçakça saldırılar ve atılan iftiralar üzerine açıklama yapma gereği duyuyorum. 

Haktan Otomotiv olarak C.. grup ile 2022 yılında kısa bir ticaretimiz oldu. Ancak bu ticaretin sona erdiği 2022 yılı Kasım ayı sonrasında herhangi bir ticaretimiz veya resmî ya da gayriresmi bağımız olmamıştır. Ocak 2023 itibariyle aynı işi Haktan Otomotiv olarak yapmaya başladık. Bu süreçte de müşterilerimize en ufak mağduriyet yaşatmadan ticari faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yaşanan bu yıkıcı olay sonrası ilçemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan DUDEF genel başkanı olarak durağanlı hemşehrilerimizin mağduriyetlerinin en az zararla giderilmesi adına sürece yön verebilecek kişilerle birlikte konuya dahil olma zorunluluğu hissettik. Büyük firmaların icralarının bekletilmesi ve alacaklarından fedakarlık yapması gibi meselelerde bu kişilerle birlikte çalışıyoruz. 

Önceliğimiz Durağan ve Durağan halkı. 

Bu zorlu süreçte, şahsi düşmanlıkları ya da koltuk hırsı ile şirketimize ve şahsımıza, sosyal medyadan, gazete köşelerinden bizlere saldıranlar hakkında, yasal süreç başlatacağımızı kamuoyuna duyurur saygılar sunarız.

Halil İbrahim Aktan

Bu arada olayın mağdurlarının da geniş katılımlı bir basın açıklaması yapacakları öğrenildi. 


 

Editör: Vitrin Haber