Arıcılık ve kanatlı hayvancılık alanlarında eğitimler yaparak, bu alanlarda girişimci olmak isteyen her yaştan insana yol gösteren Emin Kuru, 8 çırağından 6 tanesinin kalfalık sınavına girerek başarılı olduğunu ifade etti.

Emekli akademisyen Emin Kuru, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Arıcılık atölyem, Milli Eğitim Bakanlığı Meslek Eğitim Genel Müdürlüğü Denetiminde 3308 sayısı yasa kapsamına alındı. Arıcılık ve kanatlı hayvancılık alanlarında eğitim, öğretim ve üretim yapmaktayım.

8 çırağım var. 6 tanesi kalfalık sınavına girerek başarılı oldu. Arıcılık eğitimi alan kıymetli arıcı arkadaşlarıma Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kalfalık başarı belgelerini verdim. Arı kolonisinin kış hazırlığı ve arı hastalıkları konularında dönem sınavlarını yaptım.

Tasarruf tedbirleri gerekçesi ile köylerde arıcılık, hayvancılık ve seracılıkta üretimi artırarak nitelikli üretici yetiştiren meslek edindirme programına maddi destek kaldırılmış. Hatta bazı çırak gruplarına dahi artık destek ödenmiyor.

Sinop’ta motosiklet kazası Sinop’ta motosiklet kazası

Sayın devlet büyükleri. Meslek eğitimin ödeneğini ve çırak desteğini keserek tasarruf yapılmaz. Milletimize çok ağır bedel ödeteceksiniz. Köylerimizde yaşayanların nüfusu 4 milyona düştü. Bu nüfus da oldukça yaşlı.

Gençlik köyden, topraktan, kırsalda üretimden uzaklaştı.

Bu durum gelecekteki felaketin haberidir. Genç, nitelikli insan gücünün olmadığı ülkeye sermaye gelir mi? Yatırım yapılır mı?

Sigortasız çalıştırılan kaçak göçmen varlığı, beceri eğitimi almış, genç, nitelikli vatandaşımızın alternatifi olamaz. Kırsala dönük proje yürüten emekli ve vergi mükellefi akademisyen olarak çağrıda bulunuyorum.

Beceri eğitiminde tasarruf iflasın ilanıdır.

Lütfen meslek edindirme ödeneğini ve çırak desteğini tasarruf tedbirleri dışına çıkarınız. Türkiye’nin bütçe probleminin meslek edindirme ve çırak desteklerini kesmeye kadar düştüğü dünyaya ilan edilmemelidir.

Beceri eğitimi devleti ve milleti ayakta tutan omurgadır. Çırak ve meslek eğitimi ülke bağımsızlığının anahtarıdır.”

Muhabir: Merve Yerli