Kestanesi ile ünlü Erfelek ilçesi, çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişiyi ağırladı. Festivalde pişirilen yüzlerce kilo kestane vatandaşlara dağıtıldı. Yağmurlu havaya aldırış etmeyen vatandaşlar, kestane alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Geleneksel tatların ve yerel kültürün öne çıktığı festivalde, Kadın Kooperatifi üyelerinin kendi elleriyle yaptığı gıda maddeleri de satışa sunuldu. Horonların tepildiği festivale katılım sağlayan Sinoplu sanatçılarsa renkli görüntülere sahne oldu.

Ayrıca isteyenler için büyüklüğüne göre kilosu 150-250-300 ve 400 TL arasında değişen Erfelek kestanesi de satışa sunuldu.

Musa Can Meydanı’nda düzenlenen festivale Vali Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Erfelek Kaymakamı Ataberk Altun,  AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman, Eski İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Sinop’ta doğaya salınan avcı böcekler görev başında Sinop’ta doğaya salınan avcı böcekler görev başında

Muhabir: Ümit Can Gökçen