Şehit polis memuru için Kur’an-ı Kerim okundu Şehit polis memuru için Kur’an-ı Kerim okundu

1999-2004 ve 2009-2019 yıllarında Türkeli Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Halil Dilek Özcan, 2024 Yılı Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Türkeli Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gördüğüm lüzum üzerine, memleketi seven bir birey olarak bu kötü gidişe `dur' demek için böyle bir karar aldım." dedi. 

Sel afetinin yıldönümü nedeniyle, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyerek sözlerine başlayan Türkeli önceki dönem Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Bugün 11 Ağustos 2023. Bundan iki yıl önce ilçemiz bir afet yaşadı. Hala o afetin yaraları sarılmadı. Halen köy yollarına düzgünce bir bakım onarım yapılmadı. Sorduğumuzda, ihale yeni yapılıyor, ihale süreciydi, yüklenici firmasıydı diyerek vatandaşı oyaladılar. Şuanda iktidar belediyesi olarak 4,5 yıldır iktidarda, bu ilçe 4,5 senede 14,5 sene geriye gitti. Bu memleket bizim. Gelecek nesillere güzel bir Türkeli bırakmak için hesap yapan bir yönetim olmalı. Biz çalışırken, memleket aşkıyla, memleket sevdasıyla çalıştık. Ama bunların derdi hava, civa, palavradan başka bir şey değil. Bu kötü gidişe ‘dur’ demek amacıyla birey olarak, vicdanım el vermediği için bütün bilgim ve tecrübemle birlikte tekrar aday olmaya karar verdim.” şeklinde konuştu. 

“İLÇEDE BELEDİYE BAŞKANI YOK” 
Sel afetinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen 15 köye bağlantı sağlayan Yılanlık Köprüsü’nün inşasının tamamlanamadığını belirten Özcan, “Her Yılanlık Köprüsüne gittiğinde geliyorsun gidiyorsun, resim çektiriyorsun. Köprü faaliyette değil. Bu insanın vicdanını rahatsız eder, zedeler. Bundan 6 yıl önce sahil yolunun ihalesi yapıldı, sahil yolu hala bitmedi. Boyabat’a, Durağan’a, Sinop’a bir bakın. Aynı sel felaketini Ayancık da yaşadı, 3 tane devasa köprü yapıldı. Köy yollarının yüzde 80’i bitti. Biz ise çamurun, tozun, dumanın içinde geziyoruz. Sıfırdan yapılmış bir proje yok, ya bizim başladıklarımız devam ediyor ya da bizim projelerimiz yapılmaya çalışılıyor. Sıfırdan proje yapacak ekibinde ve sende ufuklu bir adam yok. Ben sözümü esirgeyen biri değilim. İlk başta ilçede bir belediye başkanı yok. Belediyenin hükmü şahsiyeti ayaklar altında. Bunlar bizi rahatsız ediyor. Bu nedenle adayız. ” dedi.

“SEL ZAMANINDA İSTEYE İSTEYE SADECE ÇÖP BİDONU İSTEDİ”
Hiyerarşik düzen yok, kılık kıyafet yok ve bir de personeline maaş ödeyemiyorsun. Türkeli Belediyesi ne hale geldi. Bende belgesi, evrakları mevcut. Ne kadar borcumuz var, ne kadar sıkıntımız var hepsini ben biliyorum. Bu belgeler de görünen yüzü. Belediyenin işyerleri kendi yandaşlarına peşkeş çekiliyor. İktidar partisisin, iktidar partisi sana sahip çıkıyor ve sen bunu değerlendiremiyorsun. 11 Ağustos 2021’de ilçe olarak üzücü bir sel afeti yaşadık. Allah bir daha göstermesin. Yaşadığımız sel afetinde ise devlet devletliğini yaptı, bakanın biri gitti, biri geldi. Bakanlar ilçemize gelip, ‘Türkeli Belediyesinin ne ihtiyacı var’ diye sorduklarında ise isteye isteye sadece ‘çöp bidonu’ istiyorsun. Bu Türkeli yeniden ihya olurdu, ihya. Ama derdini anlatacak, siyasetçiyi yönlendirecek, işini seven, memleketini seven bir ekip yok ki. İlk başta ilçede başlattığın içme suyu projesini belediye kasasından ödeyerek değil, devlet desteğiyle yaptırırdın. Çünkü işi bilen böyle yapar. İşi bilmeyen de işte böyle belediyeyi borç batağına sürükler. İşte tam da bu yüzden, kötü gidişata ‘dur’ demek için tekrar adayım.” diye konuştu. 

Özcan, belediye başkanlığı döneminde Türkeli Belediyesi’nin kışın 60, yazın 80 kişi çalıştırdıklarını anımsatarak, “Türkeli Belediyesi, kışın 60 kişi, yazın 80 kişi çalıştı yıllardır. Her taraf tertemiz, dört dörtlük, imkanlar dahilinde her şey yapıldı. Şuanda belediyede yaklaşık 180 kişi bulunuyor, bu 180 kişinin çalışan ekibi yine bizim kurduğumuz ekip. 80’e yakın personel çalışmadan aybaşı gidiyor, maaş alıyor. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.” dedi.

Belediyeyi 3-4 başkanın idare ettiğini anlatan Özcan, “Belediyeye hakim değiller, belediyenin dışında 3-4 tane daha başkan var. Onlar emir veriyor, onlar yönetiyor. Böyle bir yönetim şekli Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Onun için biz adayız. Cenab-ı Allah nasip eder, değerli Türkeli halkı bize teveccüh gösterirse yeniden biz bu işe başladık, bu kötü gidişe bir ‘dur’ diyeceğiz.” 

“TÜRKELİ, 14,5 SENE GERİYE GİTTİ” 
“4,5 yıldır iktidardalar, Türkeli 4,5 senede 14,5 sene geriye gitti. Ast-üst ilişkisi bozulmuş, abi-kardeş ilişkisi bozulmuş, borç almış başını gitmiş, rakamları okuyunca insanın dudağı uçukluyor. Tamam borç olabilir ama bunun karşılığı bir şey olması lazım.” 

“BİZİM YAPTIĞIMIZ PROJEDEN ÖDÜL ALIP HAVA ATIYOR” 
Özcan, belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği derin deniz deşarjı projesinden ödül alındığını ancak yapılan hizmetin ‘sahiplenildiğini’ iddia ederek, “Beyefendi bizim yaptığımız Derin Deniz Deşarjı projesinden ödül alıyor, hava atıyor, fotoğraf çekiliyor. Biz yaptık kardeşim bunu, sadece sen kesin kabulünü yaptın. İnsan bir teşekkür eder.” dedi. 

“YAZI ZEHİR ETTİNİZ MİLLETE” 
Yürütülen altyapı çalışmalarının kendi döneminde başlatıldığını belirten Özcan, “Bizim çalışmalarımızın ürünüdür, benim dönemimde 2017 yılında İller Bankasında projesini biz çizdirdik.” dedi. Özcan, “Şuanda ilçede elzem olan, altyapı işleri doğrudur yalnız bu iş yazın ortasında yapılmaz. Yazı zehir ettiniz millete. Bu işin bir zamanlaması vardır. 8’nci ayın 15’inde başlarsın, temel ve önemli noktalar sonbahar aylarında yapılır, önümüzdeki yazın başlarında da çoğu iş tamamlanmış olur. Şimdi ne oldu, esnaf muzdarip, halk muzdarip, gelen gurbetçimiz muzdarip, bu nasıl bir aymazlıktır, bu nasıl bir belediye yönetimidir.” ifadelerini kullandı. Özcan, “Akşam yıkamacıdan alıp, arabamı kapımın önüne çekiyorum, sabah arabanın üzerini bir karış toz. Labirent şeklinde araçlarıyla Türkeli’nin içinde kaybolan birçok insan var. Bu iş ekip işidir, öngörü işidir, düzen işidir, hiçbir düzen yok. TIR’lar, kamyonlar, çalışma yapılırken yönlendirici tabela olmadığından dolayı giremedi geri çıktı bir sürü rezillik. Sahil yolu da keza aynı. Şimdi diyecekler ki, devlet işi o. Genel idareyi, yerel idare çalıştırır. Hayatımda en muzdarip olduğum olaydır o. Ben bu memlekette 3 dönem belediye başkanlığı yaptım, hep muhalefet belediyesiydim. Bu iktidarın belediye başkanı olsaydım, Türkeli her alanda bunun 3-4 katı daha iyi konumda olurdu. Siz biliyorsunuz, her yıl 3-4 kez tiyatro yapıyorduk. Her yıl tüm okulları geziyor, yoksulu, zorda kalmışa yardım için koşuyorduk. Camiler ve okulların, köydekiler dahil tüm ihtiyaçları ve çevre düzenlemelerine kalıncaya kadar yardım ediyorduk. Her sene 70’e yakın üniversite öğrencilerine burs veriyorduk. Her yıl çevre ilçeler festival yapıyor, sen neredesin? Türkeli’de bugün bal bin küsür liradan satılıyorsa, o da bizim sayemizde olmuştur. Biz bu işlere başladığımız zaman 20-30 liraydı bal. Türkeli balını marka yaptık biz. Son iki yıldır rekolte düşük olsa da Türkeli Kestane Balı, Türkiye ve Dünya’da duyuldu. Gurbetçimiz yazın geldiği zaman en çok beğenilen birçok sanatçımızı bu ilçeye getirdik. 8-9 gün her gün etkinlik yaptık. Plaj şenlikleri yaptık. Bunların hiçbiri kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti’nin sayılı ilçelerinden burası, biz hep böyle baktık.” dedi. 

“SADECE BİR DÖNEM ADAYIM” 
Özcan, “Şunu da özellikle söyleyeyim, sadece bir dönem adayım. Allah’ın izniyle, sizlerin vasıtanızla adaylığımı açıklıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Türkeli’nin güzel insanlarının teveccühü ile belediye başkanlığında ben de varım” dedi.

Kaynak:turkelihaber.com

Editör: Vitrin Haber