İSTANBUL (AA) - Deprem bölgesinde ekonomik ve sosyal kalkınmaya yardımcı olmak adına Hatay'da "EY SkillsLab" projesini başlatan EY, 15 girişimciye işlerini ileriye taşımaları ve ekonomiye katkı sağlamaları için çeşitli seminerler düzenleyecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, EY, deprem bölgesindeki eğitim desteklerine ek olarak bölgedeki girişimcilere yönelik çalışmalar yürütüyor.

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgede eğitimin kesintisiz sağlanması, çocuklara ve gençlere yönelik sürdürülebilir eğitim fırsatlarının desteklenmesi adına kapsamlı çalışmalar yürüten EY, buna ek olarak Save the Children iş birliğiyle bölgede sosyal ve ekonomik kalkınmayı da desteklemek amacıyla girişimcilere yönelik EY Skills Lab projesini başlattı.

Kuveyt Türk'e Batı Avrupa ve Türkiye'nin "En İnovatif Bankası" ödülü Kuveyt Türk'e Batı Avrupa ve Türkiye'nin "En İnovatif Bankası" ödülü

EY tarafından "Save the Children" koordinasyonuyla gerçekleştirilen deprem bölgesindeki destekleri incelemek ve girişimcileri desteklemek için tasarlanmış EY Skills Lab projesini de hayata geçirmek adına EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, EY Türkiye Şirket Ortağı Ateş Konca, EY Türkiye Pazarlama ve İletişim Lideri Hülya Kavak ve EY Global Sosyal Sorumluluk Lideri Abigail Gooch ile Save the Children İş Birlikleri Yöneticisi Tara Jeans Hatay'a ziyaret gerçekleştirdi.

Önceki yıl, küresel çapta EY ofislerinin bağışlarıyla bir deprem destek fonu oluşturan ve depremden etkilenen 16 binin üzerinde öğrenciye ve öğretmene eğitim-öğretim desteği sağlayan şirket, 7 lisenin kapsamlı olarak onarılmasına ve 3 bin 597 öğrenciye eğitim veren 13 geçici eğitim alanının kurulmasına destek oldu. Ayrıca, 5 bin 802 öğrenciye eğitim ve öğretim kitleri dağıttı.

Bunlara ek olarak, öğretmenler için 7 konaklama alanı kuran EY, 100 konaklama alanını onardı, 114 öğretmene ruh sağlığı ve psikososyal destek konularında kapasite geliştirme eğitimleri verdi.

Deprem bölgesinde eğitim desteklerinin yanı sıra ekonomik ve sosyal kalkınmaya da yardımcı olmak adına Hatay'da EY Skills Lab projesini başlatan şirket, 15 girişimciye işlerini büyütme, finansallarını yönetme, yatırım fırsatları elde etme gibi girişimcilerin işlerini ileriye taşımaları ve ekonomiye katkı sağlamaları için çeşitli seminerler düzenleyecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, depremden etkilenen bölgenin iyileşmesinde kamu kuruluşlarına ek olarak özel sektörün de önemli bir rol oynadığına inandıklarını kaydetti.

EY olarak ilk müdahalelerinin eğitim alanındaki destekler olduğunu belirten Canoğulları, "Bölgenin kalkınması ve refahın sağlanabilmesinde girişimcilerin önemli katkılarının olduğunu biliyor ve bu doğrultuda girişimcilerin işlerini büyütmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Hatay'da EY Skills Lab projemizi başlatmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

EY Türkiye Şirket Ortağı Ateş Konca ise şirket olarak, kriz dönemlerinde anlık müdahalenin yanı sıra istikrarlı ve sürekliliği olan desteklerin öneminin farkında olduklarını dile getirdi.


Kaynak: aa