Filistinli çocuklar enkaz yığınları arasında bir öğretmen tarafından kurulan çadırda eğitim alıyor.

Gazze Şeridi’nde İsrail saldırıları nedeniyle okulların bir kısmı yıkılırken, bir kısmı ise yerinden edilenler için barınma merkezine dönüştü. Eğitim sürecinin tamamen durduğu Gazze’de Filistinli öğrenciler, kısıtlı imkanlarla ders görüyor. Filistinli öğretmen Israa Abu Mustafa, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde evinin enkazı üzerinde eğitim çadırı kurdu. Abu Mustafa, savaş şartlarına meydan okuyarak enkaz yığınlarının arasında onlarca çocuğa eğitim veriyor.

Abu Mustafa, "Eğitim çadırını, İsrail savaş uçakları tarafından yıkılan ailemin 5 katlı evinin enkazının üzerine kurdum. Bir anaokulunda öğretmen olarak çalışıyordum ancak İsrail ordusu onu da yok etti. İsrail’in çalıştığım okulu yıkmasının ardından öğretmenlik görevimi sürdürmeye karar verdim” dedi.

Bu eğitim çadırını kurarken karşılaştığı en büyük zorlukların İsrail ordusunun bölgeyi birden fazla kez tehdit etmesi, güvenliğin olmaması ve her an bombalanma korkusu olduğunu söyleyen Abu Mustafa, çadırda 400 çocuğun gruplar halinde eğitim aldığını ifade etti. Abu Mustafa, çadıra yardım sağlayan ve Gazzeli öğrencilerin eğitiminin devam etmesine katkıda bulunan Türk yardımseverlere de teşekkür etti.

İsrail’in saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde 123 okul ve üniversite tamamen yıkıldı, 335 okul kısmen hasar gördü, bu durum yaklaşık 785 bin öğrencinin eğitimden mahrum kalmasına yol açtı. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda 12 bin 700 öğrenci ve 750 öğretmen öldürüldü.

Sınıf başkanlığı seçimi yerel seçimleri aratmadı Sınıf başkanlığı seçimi yerel seçimleri aratmadı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 7 Ekim 2023’ten bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bin 344’e, yaralıların sayısı ise 99 bin 13’e yükseldi.

Kaynak: iha