FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, FİSKOBİRLİK’ten fiyat almadan fındığınızı satmayın uyarısında bulunarak; “50 kooperatifimizde tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Üreticilerimize mahsullerini peşin, emanet veya vadeli ödeme usulüyle teslim alacağız” dedi.

Gazi ve şehit aileleri yemekte buluştu Gazi ve şehit aileleri yemekte buluştu

10 ilde 50 kooperatif ile fındık alım çalışmaları başlayacak

Hazırlıkların tamamlandığını belirten FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 10 ilde 50 kooperatif ile fındık alım çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

Bayraktar, alım yöntemi ve ödemeler hakkında da bilgiler verdi. Bayraktar, “FİSKOBİRLİK’e ortak olan üreticilerin ürünlerini %50 randıman hesabına göre alacağız ve randıman farkını ödeyeceğiz. Fiyatımız serbest piyasanın üzerinde olacak. Üreticilerimiz ister peşin, ister emanet, ister vadeli ürünlerini teslim edebilecekler. Peşin teslim eden üreticilerimizin ürün bedelleri 24 saat içinde hesaplarına yatırılacak” şeklinde konuştu.

Ayrıca usulen harmandan fındık alımına devam edileceği belirtildi. Üreticilerin harmanlarında çuvalladıkları fındıklarını, herhangi bir kesinti olmadan kapılarından alınacağını aktaran Bayraktar, “Üreticilerimize çağrım FİSKOBİRLİK’ten fiyat almadan ürünlerini satmamalarıdır. FİSKOBİRLİK üreticilerin göz bebeğidir. Ne kadar güçlü olursa üreticilerimiz de o kadar güçlü olur. Üreticilerimizi FİSKOBİRLİK’e ortak olmaya ve fındık teslim etmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi